sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

21. Alkioiden ja sikiöiden sukulaisuus - valheita oppikirjoissa

Monet ihmiset pitävät suurimpana evoluution todisteena  sikiöiden ja alkioiden samankaltaisuutta. Tämä usein biologian oppikirjoissakin esiintynyt väite on monelle riittävä todiste ja asian on sitä myöden loppuun käsitelty. Tämä seuraava kuvasarja on monelle palanut muistiin.



Alunperin tämän kuvan piirsi saksalainen professori Ernts Haeckel (1824-1919) vuonna 1866. Mutta jo vuonna 1874 professori Wilhelm His osoitti, että se on Haeckelin mielikuvituksen tuotetta ja että Haeckelin pitäisi tietää paremmin, koska hänellä on käytettävissä sen ajan parhaat mikroskoopit. Haeckel itse myönsi tämän osittain vasta vuonna 1909, kun paine tiedeyhteisöstä oli riittävän kova.

Haeckelin mielikuvitus lensi evoluution todistelussa muuallakin. Hän mm. kirjoitti 74 sivua aiheesta, jossa kuvaili puolielämää bakteerien ja kiven 'puolivälissä' täysin ilman yhtäkään havaintoa, keksien kaiken siis itse. Samoin hän teki jälleen 'tieteellisen' julkaisun ihmisen esi-isästä, joka oli muuten kuin ihminen, muttei osannut puhua. Järjesti jopa taiteilijan piirtämään tämän. Jälleen ilman yhtäkään havaintoa.

Jostain käsittämättömästä syystä nämä Haeckelin kuvat ja varsinkin se ajatus, että ihmisen alkio käy kehitysvaiheissa läpi evolutionistisen kehityshistorian alkaen kalasta, on kuitenkin säilynyt kaikki nämä vuodet. Ehkä se on keksityn evoluutiologiikan mukaan niin luonnollinen ajatus ihmisen mielestä. 

Korostan kuitenkin, että mitään tieteellistä tässä ajatuksessa ei ole. Se ei ole havaintoihin perustuva. Itse asiassa havainnot ovat täysin päinvastaiset. Alla on Michael Richardsonin kuvat vuodelta 1997, rinnakkain Haeckelin piirrosten kanssa.



Tämä ei paljon selittelyjä kaipaa. Jokainen näkee itse mistä on kysymys. Erilaisuus jopa näin kaukaa katsoen on merkittävä. Todellisten alkioiden tutkimukset eivät tue, että nämä alkiot olisivat samankaltaisia tai sukulaisia toisilleen. Päinvastoin, monien eläinten alkioiden ja sikiöiden kehitysjärjestys on hyvin erilainen ja tämä kehitysjärjestys sotii voimakkaasti evoluutio-opin mukaista eliöiden sukupuuta vastaan (tästä myöhemmin tarkemmin).

Alkioista on luonnollisesti nykyisin tehty paljon lisää tutkimuksia ja tietoa on paljon enemmän kuin 1800-luvulla. Silti oppikirjoissa vieläkin viitataan tähän kuvaan ja tehdään siitä uusia, edelleen käsin piirrettyjä, väärennöksiä. Kuten lukion biologian kirjassa nimeltä Symbioosi ja sen jaksossa Evoluution todisteet. Siinä jopa sanotaan, että ihmisalkiolla on kidukset. Se on naurettava vale! 


Kuva lukion biologian oppikirjasta (Symbioosi), jossa piirretyillä kuvillä yritetään vakuuttaa oppilaat alkioiden sukulaisuudesta. Tämä on tarkoituksellista oppilaiden harhaanjohtamista - siis valheellista propagandaa.

Lisää näistä virheistä oppikirjoista löytyy Mikko Tuulirannan täydellisestä analyysistä täältä: http://luominen.fi/koulubiologian-analyysi

Alkiotutkimuksesta löytyy verkosta tietokanta, josta selviää mitä rakenteita syntyy ihmisalkion eri segmenteissä eli noissa poimuissa, joiden voi kuvitella olevan kiduksia, mutta luotettavien tieteellisten havaintojen mukaan ne eivät ole: http://www.ehd.org/classics/gasser_ch6.php



Tätä harhaoppia on käytetty jopa perusteluna sille, että abortin tekijä ei syyllisty murhaan, koska onhan alkio siinä vaiheessa vasta kala. Tämän blogin genetiikka jaksoissa kävimme sen läpi, että jo hedelmöityksen yhteydessä alkio saa kaiken geneettisen tiedon. Jo silloin kahdesta tulee yksi. Sen jälkeen ei kohtuun enää lisätä mitään tietoa. Abortissa uniikin ihmisyksilön taival loppuu…evoluutiouskon vaikutukset ovat moninaiset.

Miksi sitten näitä jo yli satavuotta sitten vääriksi todistettuja kuvia edelleen käytetään? No, kun ei ole mitään muutakaan. Evoluution ymmärrettävät todisteet ovat mielikuvituksen tuotetta. Sitten taas ne vaikeasti ymmärrettävät todisteet kulminoituvat loputtomaan maailmankatsomukselliseen väittelyyn. Ollaan lopulta siinä, että evoluutio(kin) pitäisi uskoa.

Tämä onkin se mihin haastan sinut. Sinä olet vapaa päättämään, tai paremminkin, sinä joudut päättämään, mihin uskot. Tiede ei tule tätä ratkaisemaan puolestasi. Tässä blogissa esittelemäni havainnot todistavat sen. Tässä asiassa on valoa juuri sen verran, että ne näkevät, jotka haluavat nähdä ja ne, jotka eivät halua nähdä, eivät sitten näe. Riippumatta siitä,  kummalla puolella olet,  totuus on aina sama. Ja siinä välissä ei ole mitään, ei ole harmaata aluetta. Joko uskot että olemme luotuja tai uskot että olemme pelkkää materiaa sattuman rakentamia, mutta vain toinen näistä on lopulta totta.  Autuas se joka tämän todella ymmärtää.



1 kommentti: