sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Miten kaikki eri eläinlajit mahtuivat Nooan Arkkiin?


Yleensä Nooan Arkin olemassa olo tyrmätään suoralta kädeltä sillä, että kaikki eläinlajit eivät olisi mahtuneet siihen, sillä onhan niitä lajeja miljoonia. Meidän täytyy ensin tutkia Raamattua, että todella ymmärrämme, mistä eläimistä oli Raamatun mukaan kysymys.

Arkkiin menivät "kaikki metsäeläimet lajiensa mukaan ja kaikki karjaeläimet lajiensa mukaan ja kaikki matelijat, jotka maan päällä matelevat, lajiensa mukaan ja kaikki linnut lajiensa mukaan, kaikki lintuset, kaikki, mikä siivekästä on. Ja ne menivät Nooan luo arkkiin kaksittain, kaikki liha, kaikki, jossa oli elämän henki. Ja ne, jotka menivät sisälle, olivat koiras ja naaras kaikesta lihasta, niin kuin Jumala oli hänelle käskyn antanut. Ja Herra sulki oven hänen jälkeensä.
Silloin hukkui kaikki liha, joka maan päällä liikkui: linnut, karjaeläimet, metsäeläimet ja kaikki pikkueläimet, joita maassa vilisi, sekä kaikki ihmiset. Kaikki, joiden sieraimissa oli elämän hengen henkäys, kaikki, jotka elivät kuivalla maalla, kuolivat." (KR38: 1. Moos. 7:14-22)
 
Arkkiin meni siis metsän eläimet, karjaeläimet, matelijat ja linnut.  Lopussa vielä sanotaan yhteinen tekijä: "joiden sieraimissa oli elämän hengen henkäys". Eli jos eläimellä ei ole sieraimia, niin se ei mennyt Arkkiin. Hyönteisillä, madoilla ja pieneliöillä ei ole sieraimia eikä siis keuhkoja. Arkkiin ei myöskään mennyt vedessä elävät eläimet vain maaeläimet. Arkissa ei siis ollut akvaarioita tai terraarioita.

Miljoonista lajeista vähentyy näin suurin osa. Tämän sivuston mukaan: http://www.factmonster.com/ipka/A0934288.html määritelmään sopivia lajeja on nykyisin:

Sammakkoeläimet
6,199
Linnut
9,956
Nisäkkäät
5,416
Matelijat
8,240
Yhteensä
29,801

On arvioitu, että näiden eläinten keskikoko on jossain kissan ja rotan välimaastossa.


Pitikö näiden kaikkien olla arkissa? Olisivatko ne mahtuneet? Kuinka paljon Arkissa oli tilaa? 

Palaan Arkkiin myöhemmin tarkemmin, mutta se oli ison laivan kokoinen 140 × 23 × 13.5 metriä. Sitä on verrattu tilavuudeltaan 340 sellaiseen rekka-autoon, jotka jokainen voivat pitää 300 lammasta. Tämä tekee siis yhteensä noin 100 000 lammasta.


Nooan Arkki on arkun muotoinen - ei laivan. 

Raamatun sana paljastaa kuitenkin vielä jotain merkittävämpää eläimistä. Tämä luettelo eläimistä on vedenpaisumuskertomuksen muutamalla sivulla kaksi kertaa: 
 
Lintuja lajiensa mukaan, karjaeläimiä lajiensa mukaan ja kaikkia maan matelijoita lajiensa mukaan tulkoon kaksi kutakin lajia sinun luoksesi, säilyttääksesi ne hengissä. (KR38: 1. Moos. 6:20)

he ja kaikki metsäeläimet lajiensa mukaan ja kaikki karjaeläimet lajiensa mukaan ja kaikki matelijat, jotka maan päällä matelevat, lajiensa mukaan ja kaikki linnut lajiensa mukaan, kaikki lintuset, kaikki, mikä siivekästä on. (KR38: 1. Moos. 7:14)

Teksti toistaa 8 kertaa 'lajiensa mukaan'. Sama sana on myös Luomiskertomuksessa, jossa Jumala loi samat eläimet lajiensa mukaan: 
Ja Jumala sanoi: "Tuottakoon maa elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, karjaeläimet ja matelijat ja metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan". Ja tapahtui niin:  
Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä. (KR38: 1. Moos. 1:24-25)

Mikä tässä on merkittävää? Englanninkielisen Raamatun vastaava sana "kind" kuvaa samankaltaisuutta (koira ja susi sama kind, samankaltainen), kuten myös hebreankielen sana miyn.

Nykyisen määritelmän suomenkielen sanalle laji on antanut biologia ja se on eri kuin tämä ns. luotu laji Raamatussa. Kysymys on siitä, että on yksi alkuperäinen 'geenikokoelma', joka luodulla lajilla on ollut. Tästä on Vedenpaisumuksen jälkeen eriytynyt muita lajeja. Koiraeläimet (susi, koira, hyeena, dingo, jne) ovat alun perin olleet yksi luotu laji eli vain yksi pari on tarvinnut olla Arkissa. Myöhemmin siitä ovat eriytyneet muut ala-lajit. Samanlaisia ovat kissaeläimet ( Leijonasta kotikissaan), hevoset (mukaan lukien seeprat ja aasit). Karhut (ruskeat, mustat, valkoiset ja mustavalkoiset, pandat), norsut, jne. 

Tämä lajiutuminen on tapahtunut suhteellisen nopeasti Vedenpaisumuksen jälkeen ja luonnollisesti sitä tapahtui jo ennen Vedenpaisumusta. Jumala kuitenkin johdatti tarkoin valittuja eläinyksilöitä arkkiin. Sellaisia joiden geeniperimä oli vielä lähellä alkuperäistä luomista eli yksilöitä populaatioista, jotka eivät olleet käyneet lävitse geneettisiä 'pullonkauloja', jotka vääjäämättömästi aina köyhdyttävät perimää. 

Lajiutumista tapahtuu olemassa olevasta alkupisteestä ja geneettisestä koodista.


Kaikki edellinen huomioiden on päästy arviolta lukuun 8 000 luotua lajia eli noin 16 000 eläintä, joiden keskikoko on rotan luokkaa ja näiden siis piti Arkkiin mahtua.1,2 Jotkut arviota ovat merkittävästi tätäkin pienempie, jopa vain 2 500 luotua lajia.


Eläimet eivät myöskään olleet Arkissa vapaana, vaan häkeissä. Jumala antaa tästäkin ohjeen:
 
Tee itsellesi arkki goofer-puusta. Tee arkki täyteen koppeja ja sivele se maapiellä sisältä ja ulkoa. (RK: 1. Moos. 6:14)

Koppien pitää tietysti olla oikean kokoisia kaikille eläimille. Raamattuun ei selvästikään ole kirjoitettu kaikkia ohjeita, mitä Nooa sai. Saattoipa olla, että Jumala jopa näytti, miltä Arkin tulee näyttää, samoin kuin Jumala näytti Moosekselle, miltä Pyhäkköteltan tulee näyttää.

Näin laskien on päästy siihen, että eläinten häkit veisivät reilusti alle puolet Arkin tilasta.3 Eläinten mahtuminen ei siis lopultakaan ollut ongelma.


Sitäkin suurempi kysymys on kuitenkin, että minkä tähden eläimetkin piti tuhota ja kaikki, mitä maan pinnalla oli, pyyhkiä täydellisesti pois? Mitä täällä oli sellaista, ettei jälkeäkään saanut jäädä jälkipolville? Raamattu on näistä aika vaitonainen, mutta kyllä siellä joitakin vinkkejä asiaan on. Kannattaa lukea näitä Raamatun alkulehtiä, niin ne sieltä löytyvät. Samalla varmistuu se, että Vedenpaisumuskertomus ei ole vain irrallinen kertomus, jokin maailman selitystarina, vaan hyvin kiinteä osa Raamatun kontekstia ja sen pois jättäminen tekisi Raamatusta hyvin epäjohdonmukaisen.



Viitteet:

  1. Olen aikaisemmin kirjoittanut näistä luoduista lajeista mm. tässä artikkelissa: http://mistametulemme.blogspot.com/2017/04/24-evoluution-ainut-havaittu-todiste.html
  2. Tämän takia kirjoitin myös useamman artikkelin epigenetiikasta. Se mahdollistaa sen, että eläin kantaa paljon perimää, mitä se ei käytä, mutta minkä se luovuttaa eteenpäin jälkipolville. Näin tämän piilossa olevan geneettisen informaation avulla voi tapahtua tätä lajiutumista nopeasti muutamassa kymmenessä sukupolvessa. Vedenpaisumuksen jälkeen eläimet lähtevät arkista ja sen jälkeen on lajiutuminen jatkunut nopeasti tämän jo olemassa olevan epigeneettisesti ohjatun perimän avulla. Tätä havaitsemme yhä vieläkin. Siitä todistavat esimerkiksi yli 400 koirarotua. http://mistametulemme.blogspot.com/2018/04/61-eliot-muuntelevat-epigeneettisesti.html
  3. Lisää näitä laskelmia täällä: https://creation.com/how-did-all-the-animals-fit-on-noahs-ark



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti