sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Elämä perustuu tietoon - Yhteenveto


Seuraavat seitsemän artikkelia ovat tiedon käsitteestä elämän eri tasoilla. Ne osoittavat, että tieto ja sen mukana tietojenkäsittely, kyky muokata tietoa eri lähteistä eteenpäin, on täytynyt olla olemassa ennen elämää.

Jos jotain koskaan suosittelen, niin juuri näiden artikkeleiden lukemista. Lue ne pohtien, mitä ne kertovat siitä, mistä me olemme tulleet.

Jokainen elämän syntyteorian pitää ensin selittää, miten tieto ja sitä esittävä koodi on syntynyt. Syvimmiltään elämässä on kysymys tiedosta ja kommunikoinnista. Sattuma ei synnytä tietojenkäsittelyn periaatteita, ei viestin lähettäjää ja vastaanottajaa, ei mitään merkityksellistä viestiä. Satunnaiseen atomien liikkeeseen perustuvan maailmankuvan pohjalta ei voi selittää sitä moninaista tietojenkäsittelyä, mitä elämässä on ja mitä näissä artikkeleissa tuodaan esille: 



1. Informaation ihmeellinen matka ilmasta mieleen 

Sisäkorvan osat muuntavat tietoa muodosta toiseen ja tuovat sen aivoille. Tämä tietojenkäsittelykoneisto muodostuu monesta ketjussa toisiinsa yhteydessä olevasta lenkistä (lue: osasta) ja vain kaikkien osien olemassa ollessa se toimii. Jos yksi osa uupuu, lenkki on poikki. Tämä on selkeä osoitus, että tietojenkäsittely on monen yksittäisen vaiheen kokonaisuus eikä voi syntyä vähitellen yksi osa kerrallaan. 




2. Piirsikö evoluutio korvan rakennuspiirustukset DNA:han?

DNA sisältää perimän, mutta vain osan siitä. Lisäksi on geenien ulkopuolista, epigeneettistä, perimää. Siellä on mm. menetelmät siitä, miten solut kommunikoivat toisilleen. Geenit eivät kuvaa suoraan elimien rakennusohjeita, vaan vain proteiinien rakennusohjeita. Elimien rakennusohjeet tulevat niistä epäsuorasti kaikkien solujen yhteisvaikutuksesta, jossa tapajtuu myös paljon solujen välistä kommunikointia. Tiedolla on elämässä monta tasoa.




3. Sattumalta kommunikoitua - viestin viisi tasoa

Kommunikoinnin kaava on universaali, kaikkialla sama, riippumatta siitä kommunikoivatko ihmiset, eläimet, kasvit, koneet, solut tai solun sisäiset elimet keskenään. Tietoa on helppo kadottaa kommunikoinnissa: esimerkiksi TV-lähetyksessä voi tulla lyhyt katkos salaman ansiosta, mutta koskaan ei salama, tai muu satunnainen tekijä, ole lisännyt viestiin merkityksellistä informaatiota. Tätä ei ole myöskään havaittu tapahtuvat DNA:n sisältöön tai siitä tehtäviin viesteihin merkittävissä määrin. Satunnaisuus ei anna tiedolle merkitystä, joka viestinnässä aina on mukana.




4. Tietojenkäsittely Solussa - Geneettisen tietokoneen mysteeri

Tietojenkäsittelyn perustoiminnot ovat tiedon kirjoittaminen, lukeminen, poistaminen, kopiointi, vertailu ja yhdisteleminen sekä loogiset päättelyt. Kaikkia näitä tapahtuu solussa DNA:ta käsiteltäessä. Näiden kaikkien on ollut oltava olemassa ennen kuin elämää on voinut olla olemassa. Nykyisenkaltaisessa solussa on satoja pieniä proteiinikoneita, jotka yhdessä hoitavat nämä operaatiot. Jokaisen elämän synnyn teorian pitää selittää, miten nämä operaatiot syntyivät yhdellä kertaa yhtäaikaisesti elämän alkaessa.




5. Elämän synty tarvitsi informaatiotiedettä

Tieto ja tiedonkäsittely on aikaisempaa alkuperää kuin elämä näkyvässä maailmassa. Näkyvän maailman ja elämän syntyminen oli mahdollista vain tiedon ja tiedonkäsittelyn avulla. Tietokoneohjelman on älykäs, tietoinen mieli ohjelmoinut. Samoin täytyy olla solun tietojenkäsittelyn kanssa.




6. Evoluutiosta ja DNA:n tietojenkäsittelystä tieteellinen todistus

Informaatioteoreetikko Hubert P. Yockey Californian Yliopistosta todistaa matemaattisesti kirjassaan Information Theory and Molecular Biology (Informaatioteoria ja molekyylibiologia), että DNA:ssa on tietoa. Lisäksi hän sanoo monia merkittäviä totuuksia työnsä tuloksen perusteella: Ero materian ja elämän välillä on informaatio, nykyinen geneettinen koodi on optimaalinen, elämän synnyn teorian pitää sisältää selityksen sille, miten tämä koodi syntyi, elämän syntyminen satunnaisten prosessien kautta on yhtä mahdotonta kuin ikiliikkuja. Myöhemmin roska-DNA käsitteen 'tuhoutuminen' on invalidoinut hänen käsityksensä evoluution mekanismista.




7. Kun Tieto tuli ihmiseksi

Raamattu on todennut jo tuhansia vuosia sitten, että elämä perustuu tietoon. Tiede on vastentahtoisesti myöntämässä tätä vasta nyt. Kaikki tiedon aarteet ovat kätkettynä Jeesuksessa Kristuksessa.



Jos olet tämän blogin satunnainen lukija ja mietit mitä artikkeleita lukisi ja mihin paneutuisi, niin suosittelun juuri näitä seitsemään artikkelia. Tiedonkäsite saattaa aluksi tuntua vaikealta, koska sitä ei juurikaan opeteta. Tietokoneaikakaudella sen pitäisi olla kuitenkin askeleen lähempänä kuin sataviisikymmentä vuotta sitten, jolloin Charles Darwin pähkäili näitä asioita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti