keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Korona, salaliitot ja rokote

Kirjoitan muutaman sanan koronasta, rokotteista ja salaliitoista, koska olen huomannut monella olevan kysymyksiä. Olen myös huomannut monen hermojen alkavan kiristyä tilanteen edetessä. 


Keskittyminen oleelliseen

Ensiksi varoitan keskittymästä vääriin asioihin. Muistamme kaikki, miten Pietarille kävi, kun hän lähti kävelemään Gennesaretin järven pintaa pitkin kohti Jeesusta. Vain hetkeksi hän keskittyi myrskyyn eikä myrskyn Herraan ja oli hukkua. Sama vaara on meillä tänään, jos keskitymme vääriin asioihin. 

Jeesus kehotti valvomaan ja vielä valvomaan. Siinä yhteydessä hän puhui myös eksymisestä ja erityisesti siitä, että jos joku sanoo jossain olevan messiaan, niin älkää menkö sinne. Nykyisessä tilanteessa tämä messias, voideltu, sana voitaisiin laajentaa myös niin, että jos jollakin jossain on salattua tietoa, niin älkää menkö sinne. 

Totuus on täydellisesti sekoitettu monesta asian tilasta. Valtamedia antaa valikoivia uutisia, mutta yhtään parempi ei ole vaihtoehtomedia, jonka lähdekriittisyys ei ole aina asiallisella tasolla. Sosiaalisessa mediassa taas kaiken aktiivisempia ovat ne, jotka ovat tilanteesta kiivastuneet, suuntaan tai toiseen. Kiivastunut mieli ei koskaan huomioi merkitseviä yksityiskohtia.


Jumalan ohjauksen ymmärtäminen

Jokaisen pitää olla nyt tarkkana siitä, mikä ohjaus ja sana tulee omasta lihasta ja mikä Jumalalta. Jos viesti todella on Jumalalta niin pitää uudestaan ja uudestaan tarkistaa kenelle se on tarkoitettu. Varsinkin jos sen aikoo jakaa laajalti, on syytä olla varma, että Jumala tarkoitti näin. 

Esimerkiksi, vaikka olisi saanut Jumalalta ohjeen, että älä ota rokotetta, se ei vielä tarkoita, ettei kenenkään pidä rokotetta ottaa. Sillä voi käydä niin, että annat ohjeen toiselle olla ottamatta rokotetta (sanoin tai esimerkein) ja tämä läheinen onkin niitä henkilöitä, jotka sairastuessaan saavat covid-19 sairaudesta sen pahemman version. Tai jos taas julistat toiselle, että ota rokote, mutta hän onkin allerginen jollekin rokotteen ainesosalla ja sairastuu siitä vakavammin kuin covid-19:sta olisi koskaan sairastunutkaan. Vain Jumala voi tietää tämän. Siksi meidän jokaisen on pääasiassa itse tehtävä päätös (jos olemme siihen kykeneviä).

Me emme juokse kädet ylhäällä kadulla huutaen, että messias on tuolla tai täällä. Samoin me emme julista salaliittoa sieltä tai täältä. Kristittynä me noudatamme valtiovallan ohjeita aina kun uskon kannalta on mahdollista. Näin koskien esimerkiksi maskin käyttöä. Toimimme näin pelkästään sen tähden, että on oikein olla aiheuttamatta sekaannusta tai  jopa paniikkia. Sen sijaan käyttäydymme kaikissa tilanteissa rauhallisesti ja rakentavasti emmekä varsinkaan ole loukkaukseksi veljelle/sisarelle. 


Salaliitoista

Ihan oikeasti nyt ei ole menossa mitään sellaista, jota voisi jotenkin verrata siihen, mitä oli menossa yhteiskunnallisella tasolla esimerkiksi viime vuosisadan ensimmäisellä puoliskolla - päinvastoin: käsittämätön hyvinvointi suurimmalla osalla (yksilön kohtalot ovat aina tietysti eri asia).

Nykyinen myrsky onkin enemmän mielikuvaa kuin todellisuutta. Tilanne tosin voi mennä niin pitkälle, että  ihmiset kuolevat pelätessään.

On ihan innostava havaita kehitystä, joka johtaa kohti tapahtumia, mistä Raamattukin kertoo. Mutta niistä ei pidä innostua sen enempää. Tutkimme ajan merkit, ja ne jo hyvin tunnemmekin - siinä se - Innostutaan siitä toivosta, uskon ankkurista, joka on esiripun takana tiukasti kiinni. Katse Hänessä ettemme huku. Ja pidetään Hänen käskynsä. 

"Näin Herra sanoi minulle, kun hänen kätensä voima oli päälläni. Hän varoitti minua vaeltamasta tämän kansan tietä: "Älkää kutsuko salaliitoksi kaikkea, mitä tämä kansa salaliitoksi kutsuu. Älkää pelätkö, mitä se pelkää, älkääkä kauhistuko. Herra Sebaot pitäkää pyhänä, pelätkää ja kauhistukaa häntä." (Jes. 8:11-13)

Se, että maailma jakaantuu yhä voimakkaammin, näkyy kyllä. Olisi hienoa, jos me täällä Suomessa voisimme kaikesta huolimatta rakentaa eikä hajottaa. 

Kaiken lisäksi Raamatun tuntevalle ei voi olla salaliittoa, koska se on jo siellä tarkoin kerrottu.


Rokote

Yhdestä Raamatun sanasta ei pidä viedä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Oppia tai profetiaa ei pidä rakentaa yhteen jakeeseen. Muutama tunnettu julistaja on lähtenyt tekemään Ilm. 18:23 kohdalla juuri tämän. Jakeessa esiintyvästä farmakeia sanasta on tehty yksipuolisesti korostaen koronarokote. 

"Ei loista sinussa enää lampun valo, ei kuulla sinussa enää sulhasen eikä morsiamen ääntä. Sillä sinun kauppiaasi olivat maan mahtavia, ja sinun noituudellasi (farmakeia) eksytettiin kaikki kansat."  (Ilm. 18:23)

Kun luetaan kyseisen jakeen ympäristö, niin havaitaan selkeästi, että siinä puhutaan Babylonin synnistä, joka oli kauppa eli raha ja sen lisäksi haureus. 

Itse ymmärrän tässä yhteydessä farmakeian tarkoittavan huumaantumista laajassa merkityksessä, ei pelkästään kemikaaleista, vaan myös rahasta, haureudesta ja ylempänä muita elämisestä: todellisuuden tajun kadottaminen ja itsensä korottaminen (maan mahtaviksi).

Olen nähnyt käytännön liike-elämässä, mitä ihmisille tapahtuu, kun rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Asiallisistakin tulee näkyvästi ahneita, aletaan kovinkin pian puhumaan maailman valloituksesta ja yllättävää kyllä(?), ylimielinen asenne johtaa siihen, että haureus tulee kuvaan mukaan nopeasti: pornobaareja, seksiä ja syrjähyppyjä, vanhat miehet ja nuoret tytöt asetelma on yleinen tässä ympäristössä. Tulee siinä päihteet ja huumeetkin mukaan. Erityisesti näin käy silloin kun raha tulee ilman kovaa työtä. 

Ihminen huumaantuu menestyksestä. Tulee kuvitelma, että voi mitä vaan. Ja se jättää läheisiin pahaa jälkeä. Kuvaisin Babylonia tällaiseksi huumaavaksi ympäristöksi, jossa ihminen eksyy ylpeyteen ja ylimielisiin kuvitelmiin - huumaantuu. Siksi meitä kehotetaan poistumaan sieltä.

Koronarokotteesta on vaikea saada salaliittoa, kun rokotteita on kymmeniä erilaisia ja kaikki tapahtuu julkisesti. Mikä tahansa tutkimuslaitos voi ostaa rokotetta ja testata sen. Olisi mahdotonta, että kymmenissä eri yrityksissä ei olisi yhtään ihmistä, joka tuntisi piston sydämessään ja kertoisi, että kaikki on tarkkaan koordinoitua yhden toimijan toimesta. 

Maailmalta tulevissa kuvissa ja sosiaalisen median jutuissa epäillään, ettei rokotetta annettu videoissa esiintyville johtajille, vaan että kuvaus oli väärennetty. Miksi olisi? Rokotetta on jo annettu kymmenille tuhansille tällä hetkellä (edit: miljoonille). 


Perimän muuttaminen rokotteella

Rokotteiden pelätään muuttavan perimää. RNA rokote ei sitä tee, koska ei pääse solun tumaan, missä perimä, DNA, on. Sen sijaan joidenkin muiden rokotteiden DNA sinne pääsee (esimerkiksi AstraZenica), mutta sekään ei vielä tarkoita, että perimä muuttuisi. 

Sanotaan argumentin vuoksi, että solun perimä muuttuu - entä sitten? Ihmisessä on enemmän soluja kuin taivaalla tähtiä. Rokote injektoidaan lihakseen. Sitä pääsee muutamaan lihaksen soluun sisälle rokotealueen lähellä. Riippumatta rokotteesta, kun ihmisen immuunijärjestelmä havaitsee vieraan proteiinin (koronaviruksen piikkiproteiinin esimerkiksi) solun pinnalla, se tuhoaa kyseisen proteiinin ja myöskin kyseisen solun. Vieressä oleva terve solu sitten jakaantuu ja täyttää virheellisen solun paikan. Tätä on menossa meissä muutenkin koko ajan. 

Perimän muuttaminen toki on vaarallista, silloin kun puhutaan sukusoluista tai juuri hedelmöittyneestä munasolusta, mutta nyt ei puhuta siitä, vaan 'parista tähdestä taivaalla'.  Lapsien ja nuorten osalta voi tosin olla varovaisempi toistaiseksi, mutta toisaalta korona ei ole kovin vakavana heille esiintynytkään ja ainakin toistaiseksi rokotteet ovat kielletty alle 16-vuotiailta.

Toki rokotteessa on aina vaaransa ja jokaisen on punnittava asia. Muutaman kuukauden päästä kuitenkin näemme, miten rokote toimii ja mitä todellisia merkittäviä sivuvaikutuksia sillä on. 


Pedon merkki

Rokote ei sisällä mikrosirua. Se paljastuisi heti. RNA:n ja mikrosirun koon suhteen ero on kuin appelsiinin suhde aurinkoon. Ei mene mikrosiru rokotepiikistä läpi. 

Itse pidän RNA rokotetta selkeänä, yksinkertaisena ja turvallisimpana rokotteena koskaan, siksi että siinä ei ole mitään muuta kuin ohjelmoitu viruksen piikkiproteiinin valmistusohje. Ajattelen, että tulevaisuudessa kaikki rokotteet tulevat olemaan tällaisia 'digitaalisia' rokotteita. Mutta tämä on insinöörin tekninen mielipide, ei lääkärin. 

Sen ymmärryksen mukaan, minkä itse olen saanut pedon merkistä on, että sitä ei voi ottaa vahingossa. Se olisi Raamatun kokonaisilmoitustakin vastaa, sillä Jumala näkee aina sydämeen. Oikeudenmukainen kohtalo ratkaistaan sisimpien ajatusten ja asenteiden mukaan. Ei ihmistä voida tuomita sen mukaan, mitä hän ei ymmärrä. 


Raamattu neuvoo kärsivällisyyteen

Odottakaamme Herraa innokkaasti ja kuuliaisesti. Taistelkaamme vain sellaisia taisteluita, joihin meidät todella on kutsuttu kuten sielujen voittamiseen. Tämä tilanne tulee kestämään ainakin koko ensi vuoden - tarvitsemme siis kestävyyttä. 

"Koska siis olemme tulleet uskosta vanhurskaiksi, meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta. Hänen kauttaan me olemme päässeet uskossa tähän armoon, jossa nyt olemme, ja me kerskaamme Jumalan kirkkauden toivosta. Emmekä ainoastaan siitä, vaan me kerskaamme myös ahdistuksista(7), tietäen, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä, kärsivällisyys koetuksen kestämistä ja koetuksen kestäminen toivoa."  (Room. 5:1-4)

"Pyrkikää juuri siitä syystä innokkaasti osoittamaan uskossanne hyveitä, hyveissä ymmärrystä, ymmärryksessä itsehillintää, itsehillinnässä kärsivällisyyttä, kärsivällisyydessä jumalanpelkoa, jumalanpelossa veljesrakkautta ja veljesrakkaudessa rakkautta kaikkia kohtaan. Jos teillä on nämä ja ne yhä enentyvät, ne eivät anna teidän olla toimettomia eivätkä hedelmättömiä Herramme Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa."  (2Piet. 1:5-8)

"Tehän tiedätte, että teidän uskonne kestävyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä. Kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, jotta olisitte täydellisiä ja eheitä, ette millään tavoin vajaita."  (Jaak. 1:3-4)



Ps. Nyt jouluna kun näemme ystäviä ja sukulaisia tärkeintä on hyvä ilmastointi sisätiloissa. Ei haittaa vaikka ikkuna tai ovikin olisi välillä vähän auki. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti