sunnuntai 27. marraskuuta 2016

10. Elämällä on tekijä - Yhteenveto osa I

Mediassa väitetään, että maailman on syntynyt itsestään ei mistään ja elämä on syntynyt itsestään ilman mitään merkitystä. Tälle kaikelle on annettu nimeksi evoluutio. Media mittaa "tykkäyksiä" ja julkaisee sellaista tietoa, mitä luetaan eniten eli kalastelee katsojia, riippumatta siitä kuinka luotettava uutinen on. Tätä on enemmistön ääni. Totuus elämästä on kuitenkin ihmisistä riippumaton ja olemassa, vaikka ei olisi yhtään ihmistä. 

Todisteet kumuloituvat nykyaikana nopeasti tätä yleistä käsitystä vastaan. Tässä yhteenveto mitä olemme toistaiseksi käyneet läpi. 

1. Tietääksemme mistä tulemme, meidän on ymmärrettävä, mitä olemme.
http://mistametulemme.blogspot.fi/2016/10/alustus-mista-me-tulemme.html 

2. Solussa on kirjoitusta, tietoa. Tieto ei synny itsestään. Kukaan ei ole havainnut, että tietoa syntyisi tyhjästä sattumalta.
http://mistametulemme.blogspot.fi/2016/10/elamankirja.html

3. Solu on hyvin järjestäytynyt. Satunnaisuudesta ei synny järjestystä. Järjestys ihmisen elämässä on aina työn takana. 
http://mistametulemme.blogspot.fi/2016/10/3-miljoonakaupunki-pienoiskoossa.html

4. Solun tietojenkäsittely on kuin tietokoneen ohjelma. Se voidaan vaihtaa solusta toiseen ja solu alkaa toimimaan uuden ohjelman mukaan. Tietokoneohjelma vaatii aina ohjelmoijan.
http://mistametulemme.blogspot.fi/2016/10/4-kolmen-vanhemman-lapsi.html

5. 2-metriä DNA:ta pakataan jokaiseen soluun ja avataan siellä hyvin järjestelmällisesti, ei satunnaisesti. Tällaisen teknisen järjestelmän luominen vaatisi ihmiseltäkin ylitsepääsemättömiä ponnisteluja.
http://mistametulemme.blogspot.fi/2016/10/5-maailman-tihein-tiedon-pakkaus-dna.html

6. DNA on sellainen, että se voidaan helposti kopioida. Elämää syntyy vain olemassa olevasta elämästä ja vain kopioimalla ensin tieto.
http://mistametulemme.blogspot.fi/2016/10/6-elama-on-kopiointia.html

7. Solun sisällä etäällä olevat yksiköt ovat osana samaa kommunikointilenkkiä. Kommunikointi vaatii aina sopimusta osapuolien välillä kuten samaa kieltä. Tällaista sopimusta ei ole havaittu syntyvän itsestään. Vain tietoinen älykäs ja ulkopuolinen mieli voi määritellä saman sopimuksen molemmille ei tietoisille osapuolille.
http://mistametulemme.blogspot.fi/2016/10/7-porilaisen-dna-on-rna.html

8. Toimivia proteiineja saadaan aikaiseksi vain DNA:ssa olevan rakennusohjeen avulla. Sattunaisesti syntyy toimimattoma myttyjä. Rakennusohjeet ihmisen elämässä, kuten koneenrakennuksessa, ovat aina älyllisen ponnistelun tulos. 
http://mistametulemme.blogspot.fi/2016/11/8-tieto-muuttuu-rakenteeksi.html

9. Proteenit ovat kuin koneita. Ihmisen rakentamat koneet toteuttavat suunnittelijan ajatuksia.
http://mistametulemme.blogspot.fi/2016/11/9-nuo-pienet-koneet-sisallasi.html


Yhteenvetona voidaan todeta, analogian ja logiikan sääntöjä noudattaen*, että:
1.) niin kuin ihmisen käyttämät tietojenkäsittelyjärjestelmät ja koneet eivät synny itsestään (analogian perusta), 
2.) niin ei solukaan ole voinut syntyä itsestään (looginen johtopäätös). Solu ei ole voinut syntyä itsestään siinä muodossa kuin sen tänään voimme havainnoida. Ja toisaalta ei ole havaintoja elämästä, joka ei perustu nykyiseen soluun ja DNA/RNA:han (siis tietoon). Jos siis olisi ollut jotain toisenlaista elämää aikaisemmin, kaikki jäljet siitä ovat hävinneet, jolloin siitä puhuminen on vain spekulointia todisteiden puuttuessa. Tältä osin evoluutio-oppi ei siis ole fakta, vaikka tiedotusvälineissä näin väitetään. 

Käytettävissä olevien havaintojen mukaan ei siis ole muuta mahdollisuutta kuin, että solun, siis biologisen elämän, on joku alun alkaen tehnyt. 



Todisteet tosiaan kumuloituvat, mutta toistaiseksi olemme koskettaneet vasta jäävuoren huippua.

Seuraavaksi hyppäämme siihen, miten meille opetetaan, että  ihminen on kehittynyt alkusolusta sattumalta ja ilman tarkoitusta mutaatioiden avulla. 


*) Voit aina kieltää tämän analogian sopivuuden tähän tapaukseen maailmankatsomuksellisista syistä. Pääpointtini tässä onkin, että evoluutio-oppiin tukeutuminen on uskoa, ei tiedettä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti