maanantai 10. huhtikuuta 2023

Opi Ilmestyskirja

Oletko aina halunnut ymmärtää, mitä ilmestyskirja todella sanoo tulevaisuudesta? Mutta lukiessasi sitä, asia ovat alkaneet pyöriä päässäsi, joten olet alkanut kuuntelemaan eri opettajia tai lukenut aiheesta kirjoja. Tämän jälkeen olet ehkäpä ollut vielä enemmän ymmälläsi. 

Ohessa on johdantovideo Ilmestyskirjaan ja Ilmestyskirjan jae jakeelta läpi käyvä selitysteos. Voit katsoa ja lukea kirjan aivan ilmaiseksi, eikä sinulta kysytä mitään. 

Tämä materiaali perustuu vuosien opiskeluun. Jo heti uskoontuloni jälkeen parikymmentä vuotta sitten Ilmestyskirja kiehtoi minua suuresti. Sen jälkeen olen lukenut vuosien aikana siitä monia kirjoja, kuunnellut useiden opettajien opetussarjoja ja kahdesti myös vetänyt raamattupiirin, jossa ilmestyskirja on menty läpi jae jakeelta. 

Suosikki raamatunopettajani Chuck Missler iskosti mieleeni ajatuksen siitä, että Raamattu pitää ottaa todesta (voi kuulostaa oudolta, mutta kun tietää, mitä kaikkea tänä päivänä opetetaan, niin tämä on oiva kehotus). Hänen sanojansa lainaten: aina kun olen ottanut Raamatun vielä askeleen verran tarkempaa todesta, ovat asiat jälleen alkaneet selvitä. 

Tämä Ilmestyskirjan opetusteos noudattaa tätä periaatetta. Hienosti sanottuna se on raamattuteologinen lähestymistapa kuten kirjan tarkastanut teologian tohtori Teemu Lehtonen asiaa kirjan esipuheessa avaa:

"Samin omaksuma linja oli siis periaatteeltaan ”raamattuteologinen”, kansanomaisesti ilmaistuna seuraava: ”Unohdetaan moninaiset Ilmestyskirjan opettajat, ja mitä olemme tähän mennessä heiltä oppineet, luetaan tekstiä avoimin silmin ja mielin niin kuin se on kirjoitettu, ja annetaan tekstin puhua.”

Moni tulkitsee Ilmestyskirjaa vapaudella, johon sen teksti ei anna mahdollisuutta. Uskon vakaasti, että kirjan luettuasi voit helpommin ymmärtää, mitkä moninaisista netti-huhuista voivat olla totuudenmukaisia tulkintoja Ilmestyskirjasta. 


Tästä linkki opetukseen: Opi Ilmestyskirja 

Tässä linkki kirjaan: Opi Ilmestyskirja PDF 



Kuva: Kristiina Lehtonen.
Hänen kuvitustaan Ilmestyskirjasta on kirjassa lisää. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti