sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Raamatun tutkijat perustivat modernin tieteen

Tiesitkö, että monet Euroopan yliopistot ovat alun perin perustettu katollisen kirkon ja luostarilaitosten toimesta? Raamattu kehottaa tutkimaan Jumalan ihmeitä. Uskonpuhdistuksella ja kansankielelle käännetyillä Raamatuilla on merkittävä osuus yleisen lukutaidon kehittymisessä. Lähi-idässäkin oli melko korkea tieteellinen osaaminen joka perustui aluksi monen eri kulttuurin yhteistyöhön, mutta noin 1000-luvulta eteenpäin ei siellä yli tuhanteen vuoteen ole tapahtunut juurikaan kehitystä. Kun taas läntisessä Euroopassa tiede kehitti monia niitä perusoppeja, joita vielä tänäänkin käytetään eri teknologioiden kehittämiseen. Uskonnoissa on eroja, mutta kristinusko ei missään mielessä ole tieteen vastainen, kuten alla olevasta tiedemiesten luettelosta voimme havaita.

Saman totesi Stephen Snobelen (tieteen ja teknologian apulaisprofessori, King’s College Yliopisto, Halifax, Kanada) seuraavasti:
“As strange as it may sound, science will forever be in the debt of millenarians and biblical literalists”

[Niin kummalliselta kuin se voi kuulostaakin, tiede on ikuisesti velassa milleniaristeille* ja raamatullisille kirjanoppineille.
*) siis niille, jotka uskovat Raamatun kirjaimelliseen tulkintaa ja tuhatvuotisen valtakunnan syntymiselle. Tuhatvuotinen valtakunta on Jeesuksen paluun - toisen tulemisen - jälkeinen aika, jolloin hän hallitsee maan päällä. ]


Nobelin palkinnon saajista 20% on juutalaisia, vaikka maailman väestöstä he ovat vain 0.2%. Tunnetuin heistä on tämä herra:



Albert Einsteinin työhuoneen seinällä olivat näiden tiedemiesten kuvat:

Isaac Newton (1642–1727)
Michael Faraday (1791–1867)
James Clerk Maxwell (1831–1879).


Tunnetko heidän taustansa?

Isaac Newton (1642-1727)  - mekaniikan kolme peruslakia. Voiman SI- yksikkö newton on nimetty hänen mukaansa. Gravitaatiokäsitteen keksijä. Kirjoitti enemmän Raamatusta kuin tieteestä!

Michael Faraday (1791-1867) – SI-yksiköissä kapasitanssin yksikkö faradi. Konservatiivi kristitty.

James Clerk Maxwell (1831-1879) – Maxwellin yhtälöt sähkömagnetismille ja valolle. Harras evankelinen raamatullinen kreationisti.


Muita tunnettuja tieteentekijöitä historiasta:

Lordi Kelvin (1824-1907) – Lämpöopin perustaja. SI-yksiköt: Kelvin asteet. Kristitty kreationisti.

Andrê-Marie Ampêre (1775-1836) – SI-yksiköt: sähkövirta ampeeri. Vakaumuksellinen katollinen kreationisti.

Blaise Pascal (1623-1662) – SI-yksiköt: paine. Lukuisia klassisia teologisia ja filosofisia kirjoituksia (Mietteitä).

James Joulen (1818-1889) – SI-yksiköt: energia Joule. Vankasti Raamattuun uskova.

Sir Francis Bacon (1561-1626) – tieteen toimintatapa, jahtasi sitä tietoa mikä Adamilla oli ennen syntiinlankeemusta.

Johannes Kepler (1571-1630) – ”Jumalan ajatusten tavoittelua”. Taivaankappaleiden liike, Raamatullinen kreationisti.

Robert Boyle (1627-1691) – nykyaikaisen kemian isä. Kumosi maa-vesi-ilma-tuli käsityksen peruselementteinä, tilalle alkuaine. Boylen laki. Kirjoitti useita kristinuskoa puolustavia kirjoja.

John Dalton (1766-1844) – Daltonin osapainelaki kaasuille. Harras kveekari, hurskas kristitty.

Gerardus Mercator (1512-1594) – mercatorin karttaprojektio. Flaamilainen kristitty.


Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä:

Louis Pasteur (1822-1895) - Pastorointiprosessi, jossa ruoka kuumennetaan ja jäähdytetään nopeasti bakteerien tappamiseksi. Roomalaiskatollinen kreationisti. Todisti, että elämää syntyy vain elämästä. Tätä todistusta ei vielä tähän päiväänkään mennessä ole kukaan pystynyt kumoamaan!


Suuri osa siis historian todella suurista tunnetuista tiedemiehistä ovat olleet myös kovia Raamatun tutkijoita. Monet SI-yksiköt ovat nimetty näiden uskovien miesten nimien mukaan. Tämä on se perusta, jolle nykypäivän tiede rakentuu.

Tarpeetonta siis sanoa, että uskon vaikutuksen alla ei ole tehty yhtään keksintöä tai saatu aikaiseksi tieteen saralla mitään merkittävää.

Se, että nykyisin elämme luopumuksen aikaa varsinkin tieteessä, ei muuta historiaa. Länsimaisella tieteellä on kristityt juuret.

Ja nykyisinkin on tiedemiehiä, jotka eivät tunnusta evoluutioteoriaa:
Yli tuhat tohtoria, professoria ja yliopistojen ja tutkimuslaitosten johtavaa tutkijaa ovat astuneet nimellään esiin vastustamaan tätä: http://www.dissentfromdarwin.org/


Nykyiset historiantutkijat myöntävätkin, että reformaatiolla oli merkittävä rooli myös tieteen jalostumisessa.

Peter Harrison, historian ja filosofian professori, Bond University, Queensland, Austraalia:

"Niin oudolta kuin se voi näyttääkin, Raamatulla oli positiivinen vaikutus tieteen kehitykseen. … Jos ei olisi ollut Raamatun kirjallisen tulkinnan kasvua ja sitä seurannut Raamatun kertomusten arvostusta varhaisen modernin tieteentekijöiden joukossa, moderni tiede ei ehkä olisi noussut lainkaan. Yhteenvetona siis Raamattu ja sen kirjaimellinen tulkinta on ollut suuressa roolissa  länsimaisen tieteen kehityksessä."


Stephen Snobelen,University of King’s College, Halifax, Canada, kirjoittaa samaan tyyliin ja myös selittää hieman harhaanjohtavan termin "kirjaimellinen tulkinta":

" Tässä lopullinen paradoksi: Viimeaikaiset työt varhaisen modernin tieteen parissa ovat osoittaneet suoran (ja positiivisen) suhteen protestanttisessa uskonpuhdistuksessa uudelleen nousseen hebrealaisen kirjaimellisen Raamatun tulkinnan  ja modernin tieteen empiirisen metodin välillä. En viittaa puiseen kirjaimellisuuteen, vaan älykkääseen kirjaimellis-historialliseen hermeneutiikkaan, jota Martti Luther ja muut (mukaan lukien Newton) harjoittivat menestyksekkäästi."


Aamen.



Lisää aiheesta ja lainauksien lähdeviitteet: https://creation.com/biblical-roots-of-modern-science


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti