perjantai 16. helmikuuta 2018

Miksi nuoret luopuvat uskosta?

Seuraava teksti on Mistä me tulemme -blogin vierailijan Pekka Reinikaisen kynästä: 


"Suomessa hädin tuskin 10% nuorisosta ottaa Raamatun vakavasti. Ilmiö on yleinen kaikissa länsimaissa. Iso-Britanniassa tutkitiin asiaa haastattelemalla 2 000 entistä seurakuntanuorta.

Yleisin syy Raamatun hylkäämiseen oli evoluutioteoria, jota markkinoidaan "totuutena". Tieteen kansanomaistamisen emeritusprofessori Richard Dawkins on julistanut, että jos et usko evoluutioon, olet "tyhmä, tietämätön hullu tai ilkeä". Kukaan ei halua olla tällainen ja joutua kiusatuksi tai pilkatuksi.

Mutta olisiko asia niin, että Raamatun mukainen luominen on ilmiselvä tieteellinen tosiasia ja evoluutio pelkkää tarinointia?

Tutkimus osoitti, että kun evoluutioteorian heikkoudet opetettiin ja annettiin kysymyksiin raamatulliset vastaukset, 90% säilytti uskonsa.

On raamatullista uskoa, että  "se, mitä Jumalasta voidaan tietää on kuitenkin ilmeistä heidän keskuudessaan" (Room.1:19). Ne, jotka eivät tätä tajua "väittävät olevansa viisaita, mutta ovat tulleet tyhmiksi", toteaa Paavali (Room.1:22). Asia kääntyikin näin päinvastoin.

Raamatussa kerrotaan ,että Jumala on "luonut munuaisemme ja kutonut meidät kokoon äitimme kohdussa" (Ps.139:13). Ihminen on hyvä esimerkki Jumalan nerokkaasta suunnittelusta. Meissä on 30 000 miljardia solua. Munuaisissamme on 2 miljoonaa erillistä kierrätys- ja verenpuhdistuslaitosta. Joka päivä vertasi suodatetaan ja puhdistetaan 180 litran verran. Voit juoda 0,5 tai 10 litraa, syödä suolaa 0,5 tai 10 grammaa, silti munuaiset poistavat ylimäärän, ottavat tärkeät aineet talteen ja laimentavat tai väkevöivät virtsan samalla. Tämä on valtavan monimutkainen tapahtuma ja se matkiminen dialyysillä on vaatinut suurta ponnistusta ihmisiltä. Virtsan väkevöimismekanismi selvisi vasta 1950-luvulla.

Elimistösi on täynnä vastaavia toimintoja. Niiden väitetään syntyneen sattumanvaraisten mutaatioiden ja luonnon valinnan kautta, vaikka vielä ei edes ymmärretä, miten perimän käyttöjärjestelmä on sekä rakentanut ne ja säätää niiden toimintaa! Kerron näistä asioista TV7:n "Herra käyttää lääkäriä" ohjelmassa aina tiistaisin kello 18:30.

On täysin järjetöntä ja 100% epätieteellistä uskoa evoluutioon. Muista Raamatun luotettavuutta koskevista kysymyksistä saat selkoa "Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta" -kirjasta, joka murskaa jumalattoman evoluutiomyytin. Monille voi olla yllätys, että tiede ei edes etsi totuutta vaan ainoastaan parasta jumalatonta selitystä. Totuus on Raamatussa."

Lääkäri Pekka Reinikainen


Pekka Reinikainen puhuu lisää aiheesta 21.2 Pomarkun helluntaiseurakunnassa kello 18 alkaen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti