sunnuntai 12. elokuuta 2018

Uusi tutkimus: ihmiset ja eläimet ilmestyivät yhtä aikaa


DNA sekvensointi on tullut viime vuosina yhä nopeammaksi ja halvemmaksi.  Samalla tiedonkäsittelykapasiteetti on moninkertaistunut. Siksi maailmalla olevat DNA-geenipankkien sisältö kasvaa eksponentiaalisesti koko ajan. Tästä datasta on mahdollista tehdä tilastollisia analyysejä. Yhden tällaisen tekivät Mark Stoeckle (The Rockefeller University in New York) ja David Thaler (the University of Basel in Switzerland).1

Heidän löydöksensä olivat tiedeyhteisöä ravistelevia. Oppikirjoissa opetetaan, että suuret populaatiot, kuten ihmisten, muurahaisten ja rottien populaatiot, pikkuhiljaa kasvavat geneettisesti yhä moninaisemmiksi. Nämä uudet löydökset ovat jyrkästi tätä vastaan. Stoeckle vastaa kysymykseen siitä, ovatko oppikirjat oikeassa, seuraavasti:

"The answer is no," genetic diversity "is about the same,"
["Vastaus on ei," geneettinen monimuotoisuus "on kutakuinkin sama,"]

Tämä tutkimus kertoo järisyttävän tuloksen: yhdeksän kymmenestä lajista, ihmiset mukaan lukien, ilmestyivät yhtä aikaa 100 000 - 200 000 (evo)vuotta sitten.1

Samasta asiasta toinen tutkija Thaler sanoo:

"This conclusion is very surprising, and I fought against it as hard as I could,"
[Johtopäätös on hyvin yllättävä, ja minä taistelin sitä vastaan niin kovaa kuin pystyin,"]

Miksi tällainen reaktio? Jos data johtaa tähän, niin eikö tiedemiesten pitäisi ottaa se vastaan sellaisenaan? Eikö tiede ole tosiasioiden tunnustamista ja tutkijoiden pitäisi riemuita, että löytyi uusi fakta.

Taustalla on taistelu maailmankuvaa vastaan. Jos eläimet ja ihmiset ilmestyvät yhtä aikaa maapallolle, ei ihminen ole evoluution keinoin voinut tulla eläimistä, eivätkä muut eläimet toisistaan. Siksi tämä tutkija on kauhuissaan tuloksista: evoluutio ei voi olla totta.


Mutta tutkimus löysi vielä vakuuttavamman merkin siitä, että evoluutiota ei ole tapahtunut lajiryhmien välillä. Geneettisesti katsoen lajiryhmät ovat kaukana toisistaan ja siinä välissä ei ole mitään.

"If individuals are stars, then species are galaxies," said Thaler. "They are compact clusters in the vastness of empty sequence space."
[Jos yksilöt ovat tähtiä, lajit ovat galakseja," sanoi Thaler. "Ne ovat kompakteja klustereita avaruuden tyhjyydessä.]

The absence of "in-between" species is something that also perplexed Darwin, he said.
[ Puuttuvien lenkkien olemattomuus hämmensi myös Darwinia, hän sanoi.]

Kuinkahan paljon todisteita tarvitaan, että ihmiset uskovat, ettei mitään lajiryhmien välistä evoluutiota ole koskaan tapahtunut?2 Mitä näemme luonnossa on ainoastaan olemassa olevien luotujen lajien sopeutumista muuttuneisiin olosuhteisiin jo niissä valmiina olleen geneettisen ohjelman avulla. Tällä mekanismilla on susista tullut koiria, mutta koirista ei koskaan kissoja. Kun tämän ymmärtää, ei tarvitse hämmästyä tällaisista tutkimustuloksista eikä taistella niitä vastaan.





Viitteet:
  1. Lisää aiheesta: https://phys.org/news/2018-05-gene-survey-reveals-facets-evolution.html#jCp
  2. Käytän sanaa lajiryhmä lajin sijasta. Tiedetään että kaikki koirat ja sudet ovat samaa lajiryhmää ja tulevat samasta kantaeläimestä, mutta niillä ja esimerkiksi kissoilla ei ole yhteistä esi-isää. Sitä tarkoittaa Thalerin kommentti ja vertaus avaruuteen ja galakseihin sekä välissä olevaan ammottavaan tyhjyyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti