sunnuntai 19. elokuuta 2018

33 tutkijaa: Mustekala tuli avaruudesta maahan


Keväällä 2018 33 tutkijaa julkistivat tutkimuksen, jonka mukaan mustekala on tullut maapallolle avaruudesta, ehkä hedelmöittyneenä munana tai muuna vastaavana.1 Kuinka uskottava tarina tämä on ja miksi se on julkaistu tieteellisenä artikkelina?

Kovasta yrityksestä huolimatta vieläkään ei ole löydetty edes planeettaa, jossa elämä olisi mahdollista, saatikka sitten elämää itseään. Joka tapauksessa, jos sellainen planeetta löydetään, tulee se olemaan mahdottoman kaukana. (Itse kuulun niihin, jotka eivät usko elämää löytyvän mistään muualta.) Se tarkoittaa sitä, että tämä 'muna' olisi  ollut hyvin pitkällä matkalla hyvin pitkän aikaa altistuen DNA:ta herkästi vahingoittavalle säteilylle kylmässä avaruudessa. Ja se ei olisi voinut olla matkalla yksin, vaan vähintään kaksin, jotta suvullinen lisääntyminen olisi mahdollista.

Sen lisäksi sen olisi täytynyt selviytyä törmäyksestä maan ilmakehään, joka polttaa suurimman osan meteoriiteista ennen kuin ne edes törmäävät maan pintaan. Ja sitten sen olisi pitänyt laskeutua mereen sellaisiin olosuhteisiin, jotka olisivat sopivasti herättäneet herkät munat jälleen eloon vahingoittumattomana. Ja niiden, vähintään kahden, mustekalan olisi pitänyt olla lähellä toisiaan laajassa meressä pariutumisen mahdollistamiseksi - eikä yksikään peto olisi saanut syödä kumpaakaan niistä. Puhumattakaan siitä, miten niiden 'pakkaaminen' olisi tapahtunut lähtöasemalla!

Mitään säilöytynyttä elämää ei ole tähän päivään mennessä löydetty yhdestäkään meteoriitista. Koko tämän matkan mahdollisuudesta ei siis ole tieteellistä näyttöä.

Kuten nähdään, niin koko matka olisi ollut hyvin epätodennäköinen. Kun otetaan lisäksi huomioon, että mustekalan DNA koostuu samoista periaatteista kuin maapallon muidenkin eläimien DNA: A, T, G ja C nukleotideista, samoista DNA:ta hoitavista proteiineista, jotka taas koostuvat samoista 20:sta aminohaposta,  ja kaiken kaikkiaan on tunnistettavissa samaksi biologiseksi elämäksi, kuin mitä täällä muutenkin on, niin väitteestä tulee vielä omituisempi. Miten jossain muualla olisi ollut juuri samanlaista elämää, kun kaikki kuitenkin perustuu sattumaan evoluutio-opissa?

Miksi näin suuri joukko tutkijoita turvautuu näin epätoivoiseen ja epätieteelliseen (ei näyttöä) väitteeseen?

Tutkijoiden mukaan mustakalat ilmestyvät fossiilikerroksiin liian aikaisin ja liian yhtäkkiä, jotta se olisi voinut kehittyä evoluution avulla. Niiden DNA sekvenssit eroavat kaikista muista eläimistä ja ovat "lainattu tulevaisuudesta" kuten artikkeli1 asian ilmaisee. Niiden fossiileja on löydetty maakerroksista, joiden väitetään olevan 270 miljoona vuotta vanhoja. Tästä johtuen niiden pitäisi olla jotenkin alkeellisia2. Mustekala ei sovi tähän määritelmään, sillä se on hyvin merkillinen eläin.

Mustekalat ovat epätavallisia eläimiä monella tapaa. Sen silmä muistuttaa hyvin paljon ihmisen silmää.3 Sen genetiikka on hyvin monimutkaista. Se mm. pystyy uudelleen ohjelmoimaan RNA:tansa.4 Sen aivot ovat monipuoliset ja se pystyy vaihtamaan väriään sen maaston mukaan missä se kulkee.




Tämä ristiriita (hyvin monimutkainen eläin hyvin syvällä fossiilikerroksissa) saa tutkijat suurin joukoin hakemaan vastausta spanspermiaksi tunnetusta teoriasta. Se kertoo, että elämä maapallolle olisi tullut avaruudesta. Saahan tällaisiin uskoa, mutta ei se mitään tiedettä ole.

Joka tapauksessa tämä episodi hyvin todistaa, että nämä tutkijat eivät voi uskoa, että mustekala olisi kehittynyt evoluution avulla. Päinvastoin, he selkeästi uskovat, ettei se mitenkään olisi ollut mahdollista!


Viitteet:
  1. https://www.express.co.uk/news/science/958247/alien-octopuses-cephalopods-earth-outer-space-aliens-cryopreserved-eggs-cambrian-explosion
  2. Itse asiassa tätäkin syvemmältä maakerroksista löydetty elämä, kuten trilobiitit, ovat hyvin monimutkaisia. Esimerkiksi trilobiitin silmästä tiedetään, että se ei häviä mitenkään nyky-aikaisille silmille. http://mistametulemme.blogspot.com/2017/10/43-elaman-synnyn-salaisuus-vanhimpien.html 
  3. http://mistametulemme.blogspot.com/2017/12/silman-evoluutio-uusi-loyto.html 
  4. https://www.evolutionnews.org/2017/04/more-on-massive-rna-editing-and-the-octopus/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti