sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Määrääkö X- ja Y-kromosomit sukupuolen?


Uusi tutkimus1 kertoo, että sukupuolen määräytyminen erityistilanteissa ei ole pelkästään kiinni X- ja Y-kromosomista. Sen lisäksi siihen vaikuttavat SOX9 geeni ja vielä tämän geenin vahvistajat, jotka määräävät kuinka paljon tätä geeniä käytetään. Jos miespuolisella sikiöllä (XY-kromosomit) vahvistajat ovat heikkoja saattaa lapselle kehittyä naisen sukupuolielimet ja taas jos naisella on yliaktiiviset vahvistajat voi hänellä olla pojan sukupuolielimet XX-kromosomiparista huolimatta. Nämä ovat tietysti erittäin harvinaisia poikkeustapauksia. Poikkeus ei koskaan ole normi.

Tämän tutkimuksen johtava laatija professori Andrew Sinclair,  sanoo, että ihmisen genomissa on noin miljoona vahvistajaa, jotka säätelevät noin 22 000 geeniä. Hän jatkaa:

" Nämä vahvistajat ovat DNA:ssa, mutta geenien ulkopuolella, alueella jota aikaisemmin nimettiin roska DNA:ksi tai pimeäksi alueeksi. Avain näiden häiriöiden diagnoimiseen voidaan löytää näistä vahvistajista, jotka piiloutuvat sinne huonosti ymmärretylle pimeälle alueelle."
  
Roska-DNA on vanha evoluutio-opista tuleva nimi, kun luultiin, että suurin osa ihmisen DNA:sta (98%) on tarpeetonta roskaa, evoluution jäänteitä. Uusimmat tulokset osoittavat, että ei ole mitään roskaa, vaan kyseessä on erittäin hieno kausaalinen tietokone, jota ihminen vasta vähän ymmärtää.  

Evoluutiolle tämä on hirvittävä taka-isku, koska jos ei ole historian jäänteitä, roskaa, ei ole voinut olla evoluutiotakaan. Vuosia roska oli evoluution suurimpia todisteita.

Nykyisin ymmärretään, että tarvitaan paljon enemmän tietoa ja tiedonkäsittelyä sen määräämiseen, että mitä proteiinia valmistetaan, kuin mitä varsinaisessa proteiinin rakennusohjeessa itsessään on tietoa.

Luonnollisestikaan tällainen ohjaava tietokone ei ole voinut kehittyä vähin askelin ennen tai samanaikaisesti proteiineja valmistavien geenien kanssa. On selvää, että sattuma ei koskaan saisi tällaista yhteyttä aikaiseksi, varsinkin, kun tämän pitää toimia jo yksinkertaisimmissakin bakteereissa.

Evoluutiota bakteerista ihmiseksi ei ole koskaan tapahtunut. Sen sijaan syntiinlankeemuksen jälkeen on genomimme kokenut lukuisia sitä rikkovia mutaatioita ja biologiset sukupuoliongelmat ovat osa tätä luomakunnan tuskaa.





Viitteet:
  1. https://medicalxpress.com/news/2018-12-geneticists-discovery-baby-sex.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti