sunnuntai 11. elokuuta 2019

Hiukkasfysiikka antaa big bangit alkuräjähdyskosmologialle - Yhteenveto

Tässä yhteenveto aikaisemmin julkaistuista artikkeleista, jotka käsittelevät alkuräjähdystä. Katso linkeistä artikkelit, joissa viitteet alkuperäisiin tutkimuksiin.

Universumin alkuperää tutkitaan hajottamalla kaikkein pienempiä osia, atomeja, hiukkasiksi. Näitä hiukkasia tutkimalla voidaan ymmärtää, mistä kaikki aine koostuu. Kun ymmärretään kaiken koostuminen, voidaan spekuloida, miten kaikki on tullut. Aikamme valtateoria on alkuräjähdys, josta kaikki sai alkunsa. Nyt on käynyt kuitenkin niin, ettei hiukkasfyysiikka anna tuke sille. Samoin on käymässä pimeälle aineelle, tuolle mystiselle tekijälle, joka oletetaan vaikkei sitä ole.


  1. Vuodet 2017 ja 2018 olivat tutkimustulosten valossa katastrofaaliset sekä pimeälle aineelle, että alkuräjähdysteorialle. Monet pitkäaikaiset hiukkaustutkimusprojektit mm. CERN:ssa saatiin päätökseen ja lopputulokset olivat pettymys: ei tukea alkuräjähdykselle.
    https://mistametulemme.blogspot.com/2019/02/hyvasti-big-bang.html
      
  2. Hiukkauskokeissa on saavutettu jo yhdeksän desimaalin tarkkuus antimaterian ja materian tasapainon symmetrian suhteen. Tämä tasapaino on kiusallinen alkuräjähdysteorialle, koska se tarvitsee epätasopainon. Sillä epätasapaino havaittavassa universumissa on lähes äärettömän suuri: antimateriaa on hyvin vähän. Täten on yhdeksällä desimaalilla varmistettu, ettei alkuräjähdystä ole tapahtunut.
    https://mistametulemme.blogspot.com/2017/10/uusi-tutkimus-big-bang-todistettu.html
      
  3. Hiukkaskokeet eivät tue pimeän aineen olemassa oloa. Sitä on etsitty kaikkialta ja yhä näyttää siltä, ettei sitä ole olemassa. Avaruutta katsomalla tulkitaan siis väärin galakseja.
    https://mistametulemme.blogspot.com/2017/11/big-bang-ongelma-vain-pahenee-pimea.html 

  4. Alkuräjähdys vaatisi, että gravitaatiolle löydetään oma hiukkanen. Tästä ei ole merkkiäkään. Näin jäljelle jää vain se, että gravitaatio on avaruuden taipuma kuten Einstein sen aikoinaan määritteli. Tämä taas estää alkuräjähdyksen, koska silloin taipuma olisi suurimmillaan ja vetäisi kaiken kasaan.
    https://mistametulemme.blogspot.com/2017/12/lisaa-ongelmia-alkurajahdysteoriaan.html
       
  5. Antimaterian valmistaminen todistaa alkuräjähdystä vasten. Sitä saadaan tehtyä vain materiasta. Samoin on materian osalta. Energiaa ei ole saatu muutettua kokeissa yksin materiaksi, vaikka tällainen kaava onkin olemassa (E=mc2). Aina tarvitaan myös materiaa apuna energian muuttamiseksi aineeksi. Pelkkä energia ei alkuräjähdyksessäkään voinut ottaa materian muotoa. Toisaalta mistä sitä energiaa olisi tullutkaan?
    https://mistametulemme.blogspot.com/2018/02/miten-antimateriaa-tehdaan-ja-miksi.html
      
  6. CERN:in vuonna 2008 alkanut monimiljardiprojekti hiukkasten standardimallin laajentamiseksi on saatu kutakuinkin päätökseen. Lopputulos on, että ei ole mitään supersymmetriaa, säikeitä tai uusia hiukkasia. Standardimalli tuli varmennettua (hieno tieteen saavutus!), mutta mitään sellaista uutta ei löytynyt, joka olisi mahdollistanut big bangin.
    https://mistametulemme.blogspot.com/2018/08/alkurajahdysteorian-loppu-cernin-uudet.html 

  7. Viimeisimmätkin CERN:n tulokset osoittavat, että pimeää ainetta ei ole: https://mistametulemme.blogspot.com/2018/12/onko-joulupukki-totta-enta-alkurajahdys_26.html 
      
  8. Mustaa aukkoa ei pidä sotkea pimeään aineeseen: https://mistametulemme.blogspot.com/2019/04/onko-musta-aukko-pimeaa-ainetta.html

Johtuen näistä viime vuosien tuloksista monet fyysikot ovat alkaneet puhumaan multi-universumi käsitteestä. Filosofisesti tämä on järkevää, sillä maailmassa pitää olla jotakin ikuista, jotakin jolla ei ole alkusyytä, jotakin mitä on aina ollut. Fyysikolle tämä on multi-universumimalli, jossa meidän kaltaisia universumeja on loputon määrät ja on aina ollut. Sattuma on vain heittänyt meidät tähän universumiin, jossa on elämää. 

Ongelma vain on siinä, että koska ikuisella ei ole määrää, alkua eikä loppua, pitäisi universumeja, joissa on elämää, olla silloin lukematon määrä. Jossakin niistä, tai itse asiassa lukemattomissa niistä, pitäisi olla elämää, joka on niin älykästä, että ne voivat siirtyä universumista toiseen. Me emme ole tätä kuitenkaan havainneet, joten havaintojen mukaan multi-universumi ei ole totta. 

Jos on jotain ikuista ja se lisääntyy, niin silloin on jotakin ääretön määrä. Ääretön taas on vain matemaattinen käsite ja sielläkin se vain lähestyy itseään. Äärettämästä kun otetaan puolet pois, on jäljellä vielä ääretön, tai nyt kaksi ääretöntä. Siten ääretön ei ole luonnollinen käsiten ensinkään.


Jäljelle jää vain se, että muuttumaton Jumala on ikuinen. Hänellä ei ole alkua eikä loppua. Siten hänen olemassa ololleen ei myöskään ole eikä tarvitse olla syytä, sillä vain asioilla, joilla on alku, on syy. Ja koska hän on muuttumaton, hän on yksi. Hän pystyy luomaan uutta, tyhjästä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti