sunnuntai 7. tammikuuta 2018

50. Geologiset kerrokset ja Fossiilitodisteet - Yhteenveto osa V

Maan sedimenttikerroksia ja niihin hautautuneita eliöitä käytetään historiantutkimuksessa. Ympäri maapalloa voimme löytää näitä kerroksia ja kerroksissa fossiileja, vaikka Suomessa ne ovat kohtuu harvinaisia. Emme voi kuitenkaan mennä ajassa taaksepäin ja seurata, mitä on tapahtunut - valitettavasti - ja miten ne ovat muodostuneet. Voimme vain päätellä, tehden joukon oletuksia, miten ne olisivat voineet muodostua. 

Seuraavassa yhdeksän kohtaa, jotka haastavat yleisesti hyväksytyn hitaan hautaumisen ja kerrostumisen sekä miljoonien vuosien mallin. 

  1. Fossiileissa ei ole kehittymässä olevia rakenteita. Kaikki on valmista ja toimivaa. On vain valmiita lajeja, jotka toisinaan kovasti muistuttavat toisiaan.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/10/41-miljardi-fossiilia-ei-ole-vaarassa.html
     
  2. On monia lajeja, jotka eivät ole muuttuneet yhtään sen jälkeen, kun niiden fossiilit ovat ilmestyneet syvälle geologisiin kerroksiin. Mutaatiot ja luonnonvalinta eivät siis kehitä mitään näiden kohdalla.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/10/42-evoluutio-jaatyi-elavat-fossiilit.html
     
  3. Fossiilit ilmestyvät geologisiin kerroksiin valmiina, yhtäkkiä, ilman kehittymässä olevia puolivalmiita rakenteita. Voimme havaita vain rakenteiden häviämistä ja korruptoitumista lajien muuntuessa. Geneettisen tiedon tai toimivan rakenteen ei ole kehittymistä.
     http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/10/43-hermoston-evoluutio-menossa-vaaraan.html
     
  4. Kaikki elämä, jopa kaikkein 'vanhin' elämä,  perustuu samoihin rakenteisiin, DNA:han, proteiinikoineisiin ja aisteihin sekä elimiin kuin mitä eliöillä on nykyisinkin. Tämä elämä on 'räjähtänyt' tyhjästä syvimmälle oleviin, siis vanhimmiksi tulkittuihin, kerroksiin.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/10/43-elaman-synnyn-salaisuus-vanhimpien.html
     
  5. Fossiileja löytyy 'vääristä' kerroksista rikkoen hienon kuvitteellisen kehitysjärjestyksen. Usein esitetty kaunis kehitystarinaa ei ole olemassa muuta kuin oppikirjoissa. Luonnossa asiat ovat hyvin moniselitteisesti.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/11/45-nisakkaiden-fossiileja-dinosaurusten.html
  6. Eläimien elimet eivät ole kehittyneet siitä kun ne maanpinnalle ilmestyivät. Kaikkein vanhimmillä eläimillä on silmä ja eläin on sillä silmällä nähnyt ja sen aivot ovat ymmärtäneet näkemänsä.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/12/silman-evoluutio-uusi-loyto.html
  7. Sedimenttikerrosten muodostuminen ja fossiilien hautauminen ei ole tapahtunut havaintojen mukaan hitaaasti vaan hyvin nopeasti, hetkessä. Missään maapallolla ei ole oppikirjojen kuvaamaa täydellistä geologista pinoa, sillä sen pitäisi olla yli 100 km paksu.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/11/47-dinosauruksen-luut-maan-pinnnalla.html

  8. Maankuoren pintakerrosta katselemalla saa selvän kuvan, että se ei ole voinut muodostua hitaasti miljoonien vuosien aikana. Sedimenttikerrosten muodostuminen on selitettävissä nopealla veden virtauksen avulla tapahtuvalla kerrostumisella.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/12/48-nayttaako-maapallo-vanhalta.html
  9. Selkeät havainnot tukevat sitä, että öljyä, kivihiiltä, kiveä ja fossiileja voi syntyä nopeasti. Siihen ei tarvita miljoonia vuosia.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/12/49-kivea-oljya-hiilta-miljoonissa.html


Edellisistä voidaan siten loogisesti johtaa, että löydetyt fossiilit eivät kuvaa eliöluokkien syntymistä toisistaan eikä sedimenttikerrokset ole kiistaton todiste miljoonien vuosien historiasta. 

Fossiiliaineiston mukaan ei siis ole tapahtunut eläinten kehittymistä yhä uusien rakenteiden kautta, vaan kaikki elämä on ollut rakenteellisesti valmista jo ilmestyessään ja sen jälkeen toisinaan vähitellen rappeutunut. Eliöluokkien rakentumista toisistaan ei voida havaita. Näin fossiililöydöt todistavat selkeästi vähittäistä evoluutiota, kehittymistä, vastaan.

Lajien rikkautta voidaan havaita, sekä lajeja, joita ei enää nähdä elävinä luonnossa. Voidaan myös havaita, että eläimet ilmestyvät valmiina, mutta sen jälkeen muuntelevat määrätyissä rajoissa. Tätä muuntelua on nykyisin havaittavissa esimerkiksi koiraroduissa. Silti koira on edelleen koira. Muuntelua nähdään myös sopeutumisena muuntuneisiin olosuhteisiin, mutta tällöinkin sopeutuminen tapahtuu nopeasti, muutamassa sukupolvessa, ja jälleen määrätyissä rajoissa. 

Geologisten kerrosten rakenne tukee tätä samaa havaintoja. Ne ovat muodostuneet kerralla, ennemmin kuin vähittäisen kerrostumisen ja eroosion vuorottelulla. On myös havaintoja, ettei tämä prosessi vaadi pitkiä ajanjaksoja, vaan voi tapahtua nopeasti, kuukasissa tai vaikkapa vuodessa. 



Fossiilit ja sedimenttikerrokset edustavat tiettynä ajanhetkenä olemassa ollutta valmista ja rakenteellisesti toimivaa elämää, joka on hautautunut nopeasti virtaavan veden vaikutuksesta massiivisiin sedimenttikerroksiin. Hautautumien on ollut vaiheittaista sen mukaan, missä eliöt ovat eläneet ja miten ne ovat viimeisinä aikoina ennen hautautumistaan liikkuneet. Hautautumisjaksoja on useita peräkkäisiä. Paras selitys tällaiselle mallillen on massiiviset tsunamit, jotka ovat vyöryneet mantereelle vaiheittain yhä pidemmälle sisämaahan veden virratessa niin sisämaahan päin kuin sieltä takaisinkin repien mukaansa kaiken irtoaineksen ja sekoittaen siihen eliöt. Samalla eliöt ovat paenneet yhä syvemmälle sisämaahan kukin laji liikkumiskykynsä mukaan, kunnes tsunamit ovat saavuttaneet heidät sielläkin. 



Virtaavalla vedellä on taipumus koota samanlaisia asioita yhteen.


Dinosaurusten luiden kasauma.

Dinosauruksen fossiili kuolinasennossaa, missä ne usein löydetään. Vastaava asento on monella hukkumiskuolemisen kokeneella eläimellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti