lauantai 30. marraskuuta 2019

12. Aadam, Eeva, Eeden ja Luomisen Genetiikka


Aadamin kertomus kaiken alusta jatkuu kuvauksella Eedenin puutarhasta, paratiisista, johon Jumala ensin vei vain Aadamin, sillä Eevaa ei vielä ollut.

Ja Herra Jumala istutti puutarhan itään, Eedeniin, ja asetti sinne ihmisen, jonka hän oli tehnyt. Ja Herra Jumala kasvatti maasta kaikenlaisia puita, jotka olivat ihania nähdä ja joiden hedelmät olivat hyviä syödä. …

Herra Jumala otti ihmisen ja asetti hänet Eedenin puutarhaan viljelemään sitä ja pitämään siitä huolta.

Herra Jumala sanoi: "Ihmisen ei ole hyvä olla yksinään. Minä teen hänelle avun, joka on hänelle sopiva." Kun Herra Jumala oli muovannut maasta kaikki villieläimet ja kaikki taivaan linnut, hän oli tuonut ne ihmisen luo nähdäkseen, minkä nimen tämä antaisi kullekin niistä. Jokainen elävä olento sai juuri sen nimen, jonka ihminen sille antoi. Näin ihminen antoi nimet kaikille karjaeläimille, kaikille taivaan linnuille ja villieläimille.

Aadamille ei kuitenkaan löytynyt sopivaa apua. Silloin Herra Jumala vaivutti ihmisen syvään uneen, otti hänen nukkuessaan yhden hänen kylkiluistaan ja täytti sen kohdan lihalla. Ja Herra Jumala rakensi naisen siitä kylkiluusta, jonka oli ottanut miehestä, ja toi hänet miehen luo. Mies sanoi: "Tämä on nyt luu minun luustani ja liha minun lihastani. Tätä on kutsuttava naiseksi, sillä miehestä hänet on otettu." … (RK: 1. Moos. 2:8-25)


---------------------------------------------------------------------------
Muut artikkelit Luomiskertomuksesta:
2. Aika alkoi - Alussa... 
3. Ensimmäinen jae - Alussa Jumala loi taivaat ja maan 
4. Toinen jae - Maailma ilman järjestystä 
5. Ensimmäinen päivä - Tulkoon valkeus 
6. Toinen Päivä - Onko maa litteä?  
7. Kolmas Päivä - Elämän Koodin Luominen  
8. Neljäs Päivä - Avaruuden mysteerit 
9. Viides ja kuudes päivä - Eläimien alkuperä  
10. Kuudes Päivä - Ihmisen Luominen  
11. Ihmisen Sielun Luominen 
-------------------------------------------------------------------------


Aadamin kuvaillessa Eedenin sijaintia, sanoo hän, että se on itään. Luonnollinen kysymys on, että itään mistä? Itään siitä paikasta, missä Aadam asui tätä kertoessaan tai kirjoittaessaan. Monesti Eedenin on kuvattu olevan jossain hedelmällisellä paikalla Lähi-Idän jokien välissä. Itse uskon, että Vedenpaisumus teki selvää jälkeä kaikesta sen aikaisesta maailmasta, eikä sitä voida sijoitta mihinkään nykyiselle kartalle. 

Lisäksi saattaa hyvinkin olla, että syntiinlankeemuksessa tapahtui jotain sellaista, minkä vuoksi emme mitenkään voi ymmärtää, mikä Eeden edes ylipäätään oli. Tällainen mystinen tapahtuma olisi voinut olla esimerkiksi ulottuvuuksien väheneminen neljästä kolmeen (tai viidestä neljään, jos aika lasketaan mukaan). Tällöin ihmiseltä yksinkertaisesti katosi kyky päästä takaisin Eedeniin. Jumala myös laittoi enkelit vartioimaan pääsyä Eedeniin - sekin vihjaa tästä ulottuvuuksien välisestä mahdollisuudesta.  '






Alusta asti ihmisellä oli tehtävä: jatkaa puutarhan hoitamista siitä eteenpäin, mihin Jumala oli jo sen kasvattanut. Pieni puuhastelu on aina ihmiselle terveellistä - ihminen sairaustuu täydellisessä jouten olossa.

Jumala oli tehnyt poikkeuksen ihmisen luomisessa verrattuna eläinten luomiseen: ihminen oli yksi, olihan hän Jumalan kuva, joka on yksi. Eläimet sen sijaan olivat sukupuolien mukaan aina pari.

Jumala luonnollisesti tiesi, että eläimistä ei ole pariksi ihmiselle. Mutta Hän halusi Aadamille näyttää, että kaikkia oli kaksi, kaikilla oli jo kumppani, eikä mikään niistä ole sopiva hänelle - hän on erityinen ja erilainen. Hänkin tarvitsee kumppanin, sillä ihminenkin oli luotu lisääntymään ja täyttämään maa. Toisin on taivaassa, siellä ei mikään lisäännyt, kaikki on Jumalan suoria luomuksia. Tämän ihmeellisen asian me aina välillä unohdamme - uusi ihminen on ihme.

Monet spekuloivat, että miten Aadam ehti nimetä kaikki eläimet - onhan lajeja miljoonia. Tässä tulee vastaan se, että luotuja lajeja, joka ei vastaa nykyistä lajia, vaan ovat ylempänä taksonomiassa, oli huomattavasti vähemmän. Ensinnäkin tänäänkään lintuja ja nisäkkäitä sekä liskoja ei ole kuin muutama kymmenentuhatta lajia. 

Luomisen jälkeen luoduissa lajeissa oltiin muutamassa tuhannessa lajissa, sillä esimerkiksi hevosia, nautaeläimiä, karhuja, koiraeläimiä, kissaeläimia jne oli kaikki vain yksi laji. Myöhemmin sitten lajiutumisen kautta on syntynyt uusia alalajeja lisää. Lopputulos olisi sitten muutama tuhat lajia. Lisäksi ajattelen niin, että kun tarkoitus oli hakea Aadamille kumppania niin mukana oli vain kaikki ne lajit, jotka jollain tavoin olisivat olleet Aadamin kokoisia. Eli lopulta vain muutamia kymmeniä tai satoja lajeja. Näiden nimeämiseen ei mennyt montaa tuntia.

Koska mikään eläin ei ollut Aadamille sopiva kumppani, teki Jumala Eevan. Se tapahtui nukuttamalla Adam ja ottamalla hänestä osa lihaa ja luuta. Luomiskertomuksessa kuvataan tarkkaan, että mies ja nainen kuuluvat läheisiksi elinikäisiksi kumppaneiksi toisilleen ja tulevat yhdeksi lihaksi lapsensa kautta.


Aadamin  ja Eevan genetiikka

Kun katsomme ihmisen genetiikkaa, erityisesti kromosomeja, huomaamme, että naisen tekeminen miehen DNA:sta on mahdollista, mutta miehen tekeminen naisesta ei ole. Tämä johtuu siitä, että miehellä on aina sukupuolikromosomeissa X- ja Y-kromosomit kun taas naisella on X- ja X-kromosomit. Naisen tekeminen onnistuu siis jättämällä Y-kromosomi pois ja tuplaamalla X-kromosomi. Kaikki muut kromosomit ovat aina samoja ja saman tiedon tarjoavia (ja ovat jo tuplattu: toinen isältä toinen äidiltä).

Tätä samaa tukee havainto sikiöistä: poikasikiön kehittyessä sille ensin kehittyy monia naisen ominaisuuksia, mutta myöhemmin ne poistuvat kuten kohtu. Sen sijaan nännit jäävät myös miehelle. Tätä ei osaa evoluutio-oppi mitenkään selittää. Luonnonvalinnan olisi pitänyt karsia tarpeettomat elimet pois. Sen sijaan luomisen genetiikka kertoo selkeästi, että miehen geeneissä pitää olla kaikki naisen rakennusohjeet mukana, sillä muuten naisen tekeminen miehestä ei olisi ollut mahdollista. Miehen Y-kromosomi sisältääkin pääasiassa kytkimiä, joilla ohjataan miehen kehitystä. Varsinaiset sukupuoliset rakennusohjeet ovat muissa kromosomeissa.

Näin myös miehen Y-kromosomi määrää aina lapsen sukupuolen. Jos mies antaa lapselle X-kromosomin tulee lapsesta XX eli nainen, ja jos mies antaa Y-kromosomin tulee lapsesta XY eli mies. Muissa ihmisen 23+23 kromosomeissa tapahtuu ns. tekijäinvaihto, jolloin äidiltä ja isältä perityt kromosomit sekoitetaan sukusoluja kehitettäessä, jotta emme perisi täysin samoja kromosomeja kuin isovanhemmillamme oli. Näin monimuotoisuus lisääntyy.


Sininen kromosomi isältä, punainen äidiltä. Tekijäin vaihto tapahtuu sukusolujen kehittyessä ja vain toinen kromosomi päätyy sukusoluun. Näin syntyy uusia variaatioita geneettiseen perimään. X ja Y kromosomit eivät keskenään tee tätä, koska ovat erilaisia. Täten Y-kromosomi perityy muuttumattomana.


Sen sijaan Y-kromosomissa tätä ei tapahdu. Sen me olemme periaatteessa perineet sellaisenaan aina Aadamilta asti, Nooan kautta. Jos mutaatioita ei tapahtuisi, niin se todella olisi täysin sama. Nyt sukupolvien saatossa siihen on tapahtunut joitakin satunnaisia muutoksia, vaikka korjauskoneisto yrittääkin niitä estää. Voidaan laskea kuinka paljon näitä mutaatioita tulee keskimäärin joka sukupolvessa. Tästä taas voidaan laskea kuinka monta sukupolvea siitä on, kun kaikilla miehillä on ollut sama Y-kromosomi eli päädytään lopulta Aadamiin.

Puhutaan Y-kromosomi Aadamista - jopa tieteen piirissä. Koska tiede ei voi hyväksyä Raamatun sanaa, on se kääntänyt tämän totuuden niin, että Y-kromosomi Aadam käsittää joukon miehiä. Arviot vaihtelevat sadoista tuhansiin. Kohtuu pieni määrä siis kuitenkin.

Sama koskee aikaa. Mutaationopeudesta voidaan laskea kuinka kauan sitten Y-kromosomi Aadam on elänyt. Ongelma vain on miten tällainen kello kalibroidaan. Tiede kalibroi sen olettamalla milloin tietty ihminen on elänyt ja vertaamalla tämän kuolleen Y-kromosomia nykyaikaiseen vastaavaan sekä laskemalla niistä mutaatiot. Toinen vaihtoehto on laskea niitä lyhemmällä aikavälillä muutaman sukupolven välillä. Näissä eri tapauksissa päästään aivan eri kelloihin, vaikkakin molemmissa puhutaan ennemmin tuhansista vuosista kuin miljoonista. Sekulaarin tieteen arviot tästä pullonkaulatapahtumasta vaihtelevat 10 000 - 100 000 vuoteen. Kreationisti pääsevät helposti omissa kalibroinneissaan noin 5 000 vuoteen eli Vedenpaisumukseen.

Tämä sama voidaan toistaan myös naislinjaa pitkin, sillä kaikki ihmiset perivät tietyn kromosomin vain naisilta. Nimittäin mitokondrion DNA:n. Mitokondrio on solun energiatehdas ja sillä on oma DNA:nsa ja se tulee munasolun mukana. Samoin siitä voidaan laskea mutaatiot ja erilaisia kalibrointeja käyttäen laskea aika milloin mitokondrio-Eeva on elänyt. Aika-arviot ovat yhteneviä edellisen kanssa.

Vertaamalla nykyisin elävien ihmisryhmien Y-kromosomi- ja mitokonrdiosekvenssejä voidaan myös rakentaa karttoja, miten ihmiskunta on levinnyt maapallolla. Kartta osoittaa yksiselitteisesti, että liike on ollut Afrikasta Lähi-Idän kautta eteenpäin (yhtä hyvin se olisi voitu piirtää lähtevän Lähi-Idästä kahteen suuntaan).


Mitokondrio DNA kertoo miten ihmiskunta on levinnyt maapallolle Afrikasta / Lähi-Idästä eteenpäin.


On myös muita DNA tutkimuksia, jotka osoittavat kovin Raamatullista historiaa. Esimerkiksi seuraavassa on tutkimus mutaatioista, joka sanoo, että suurin osa niistä on tullut hiljakkoin, lähimmän 5000 vuoden aikana. (https://www.nature.com/articles/nature11690

Tutkimus sanoo mm.:
Suoritettiin 6 115 amerikkalaisen (osa mustia, osa eurooppalaista alkuperää) 15 336 geenin uudelleen sekvensointi, josta sitten koetettiin johtaa 1 146 401 pistemutaation (SNP) ilmestymisajankohdat. Valtaosa niistä vaikutti ilmestyneen perimäämme viimeisen 200 sukupolven aikana. Haitallisilta vaikuttavista mutaatioista 91 % vaikutti ilmestyneen viimeisen 5 000 vuoden aikana (ja näistäkin suurin osa viimeisen tuhatvuotisjakson kuluessa).
Cornell-yliopiston populaatiogeneetikko Alon Keinan totesi: ”Tämän päivän ihmiset kantavat paljon suurempaa haitallisten muunnosten taakkaa kuin mitä lajimme kantoi juuri ennen massiivia väestöräjähdystä pari sataa sukupolvea sitten.”



 Ja tässä aivan tuore tutkimus, joka osoittaa, että eläimiin ja ihmisiin on kertynyt sama määrä mutaatioita eli ne ovat tulleet yhtä aikaan. Tutkimus lisäksi sanoo, että eläimet ovat kuin galakseja, joissa on paljon sukulaisia, mutta seuraavaan galaksiin on hirvittävän pitkä matka, eikä siinä välissä ole mitään. Tukee siis täysin Raamatullista luomishistoriaa ja luotujen lajien genetiikkaa. (https://mistametulemme.blogspot.com/2018/08/uusi-tutkimus-ihmiset-ja-elaimet.html

Tämän tutkimuksen tutkija tokaisi:
"Johtopäätös on hyvin yllättävä, ja minä taistelin sitä vastaan niin kovaa kuin pystyin."

Kaiken kaikkiaan ihmiset ovat geneettisesti hyvin samanlaisia keskenään. 99.9% on samoja DNA sekvenssejä ja eroavuuksia on ihmisen 3 miljardissa sekvenssissä noin 3 miljoonan sekvenssin verran. Yleisimmin yhdessä nukleotidipaikassa on kaksi vaihtoehtoa. Tämäkin sopii hyvin siihen, että alun perin on ollut Aadamin DNA. Sillä ihmisellä on aina kaksi vaihtoehtoista sekvenssiä samalle paikalle: toinen isältä toinen äidiltä. Jumala on siis voinut suunnitella kaiken varioituvuuden pelkästään Aadamin DNA:ta käyttäen, vaikka hänellä luonnollisesti oli mahdollisuus lisätä lisää varioituvuutta Eevaa luodessaan.

Näiden lisäksi tapahtuu mutaatioita. Mutaatiot pääasiassa rikkovat toimivia proteiineja, mutta joskus nämä rikkoutumiset ovat vähäpätöisiä ja saavat aikaiseksi jonkin näkyvän eron. Sinisilmäisyys on yksi tällainen ja koska se on vain osalla ihmisryhmistä, on todennäköistä, että tämä mutaatio on tullut vasta Baabelin tornin jälkeen, kun ihmiset ovat  jakautuneet heimoihin ja kansoihin.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että kaikki mitä tiedämme genetiikasta sopii Aadamin ja Eevan Raamatulliseen historiaan. Tieteen havainnot ovat siis yhteneviä Raamatun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti