sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Mistä Jumala sai kaiken tiedon?


Sain otsikon mukaisen hyvän ja nokkelan kysymyksen.

Jumala on meille näkymätön. Se voi johtua esimerkiksi siitä, että hän on toisessa ulottuvuudessa, johon meillä ei ole suoraa näköyhteyttä eikä mahdollisuutta havaita sitä täältä käsin. Tässä toisessa ulottuvuudessa voi olla eri 'fysiikan lait' kuin täällä. Toki siellä olevat voivat 'nähdä' toisensa, vaikka me emme näkisi heitä, ja sieltä käsin voi nähdä tähän meidän maailmaamme (mitä näkeminen siellä tarkoittaakin on ymmärryksemme ulkopuolella). Tämä ei silti tarkoita, että Hän on toisaalla.

Tämä on vähän niin kuin muurahaiset olisivat me ja ihminen keon äärellä olisi suuri Jumala. Muurahaiset eivät havaitse, eivätkä ymmärrä, ihmistä, mutta ihminen havaitsee muurahaiset.

Jumalan ulottuvuudessa ei ole samaa aikaa, niin kuin me sitä koemme: maapallon liikkeenä itsensä ja auringon ympäri. Jumala  on meidän käsitteenä ikuinen, vaikka emme voi sitä täysin ymmärtää. Silloin kun jokin on ikuinen, sillä ei ole alkua eikä loppua. Joten, kun jollain ei ole alkua, ei hänellä ole syytäkään. Vain kaikella, millä on alku, on myös syy. Kuten tämän universumin olemassa ololle pitää olla syy, koska sillä on alku. Tämä on syyn ja seurauksen lakina tunnettu käsite. Ja sillä millä on alku, on myös loppu.

Jumala on siis aina ollut olemassa, hänellä ei ole alkua, eikä hänen olemassa ololleen ole syytä, eikä hänellä ole loppua eli Hän on ikuinen. Täten ei myöskään hänen osaamisellaan ja tiedollaan ole alkua. Siihen ei ole syytä, koska se on ikuista tietoa. Jumalalla on siis aina ollut tieto. Vaikea ymmärtää? Tiedän, mutta tämän verran meillä on käsitteitä asian kuvaamiseen.

Koska hän on toisessa ulottuvuudessa ja me mahdollisesti aliulottuvuudessa tämän Jumalan Valtakunnan sisällä, niin hän näkee koko elämämme yhdellä kertaa. Niin kuin me voimme liikkua kolmannessa ulottuvuudessa yhä uudestaan ylös ja alas, hän näkee ajan yhtä aikaa elämämme kaikissa vaiheissa. Siksi hän voi myös nähdä meidän elämämme lopun jo alussa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että elämämme jokainen polku olisi ennalta määrätty. Jumalalla on suunnitelma jokaisen elämälle, mutta meidän ei ole pakko sitä toteuttaa. Ihmisellä on vapaa tahto. Jumala myös näkee vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Tämä käy ilmi Raamatusta, kun kuningas kysyy Jumalalta eri vaihtoehtoja, mitä hän voisi tehdä ja Jumala vastaa, miten hänelle käy kussakin tilanteessa.

Täten Jumalalla on ylivertainen ymmärrys kaikesta, mitä tapahtuu tai voisi tapahtua. Luojana hän on tietysti suunnitellut meidän ja tämän maailman. Lisännyt tiedon määrää, siitä millaisen universumin hän luo. Suunnittelijana hän siis tietää kaikki yksityiskohtaisesti ja tämän maailman tiedon hän sai tätä maailmaa miettiessään. Siis jo ennen kuin tätä maailmaa oli olemassa.

Hänellä oli jo ajatus minusta ja sinusta, ennen kuin hän loi mitään. Hän loi meidät omaksi kuvakseen ja siten mekin voimme ensin ajatella ja vasta sitten toteuttaa. Olemme Hänelle hyvin arvokkaita. Hän on ajatellut meitä jo ennen kuin meitä olikaan, niin kuin me syntymätöntä lastamme.

Miten hän sai oman tietoisuutensa ja tiedon omasta ulottuvuudesta - sitä meidän on mahdoton ajatella ja ymmärtää, koska emme pysty edes määrittelemään omaa tietoisuuttamme. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti