sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Muinaisia kuvia dinosauruksista


Ihmiset jo kauan aikaa sitten, ovat piirtäneet ja veistäneet dinosauruksen kuvia siinä kuin muidenkin eläimien kuvia. Tätä on hyvin vaikea kenenkään tutkijan kieltää. Kiistaa on lähinnä siitä, onko kuvat mielikuvituksen tuotetta tai toteutettu löydettyjen fossiilien avulla.

Dinosaurus sanana on kohtuu uusi sana. Ensimmäisen kerran sitä käytti Sir Richard Owen 1841. Sitä ennen paleontologit käyttivät sanaa dragon tai sea-dragon eli lohikäärme tai merihirviö kaikissa tieteellisissä julkaisuissakin. Tämä käy selkeästi ilmi 1800-luvun alun tutkimuksista, joissa jo esitellään dinosaurusten fossiileja. Ne ovat aina nimetty dragon sanalla.1

Monet vanhat lohikäärmepiirrokset tai veistokset ovat todistuksia historiasta, joskin toisinaan ne ovat saaneet legendan siivet. Historiallisista asioista tulee helposti legendoja, kun eri lähteitä yhdistellään vapaasti.

Internetistä löytyy paljon näitä vanhoja tutkittuja kuvia. Otan esille muutaman, jotka saavat ihmettelemään, että ovatko ihmiset nähneet jotain muuta kuin fossiileja. Viittteista löytyy linkkejä sivuille, joissa niitä on enemmän.

Syvällä Kambotzan viidaokossa on Khermiläinen temppeli nimeltä Ta Prohm. Sen ovenpielen reliefissä on kaiverruttaja eläimiä.2 Näiden joukossa on selkeä dinosauruksen kuva, jossa on hyvin tunnistettavina selkäkilvet. Tästä kuvasta on tehty myös yksityiskohtainen tutkimus.3


Ta Prohm temppelin dinosaurus reliefi.


Carlislen piispa, Rihard Bell, haudattiin 1496 Carlislen Katetraaliin Pohjois-Englannissa. Hautaan on upotettu messinkilevyjä, joissa on kaiverrettuna eläinten kuvia. Kuvassa alla on selkeästi kaksi dinosaurusta. Messinkilevyssä näkyy myös selkeästi kulumaa, joka on tullut ihmisten kävellessä sen päältä. Kuluma todistaa, että levy on vanha. Kiinnitä erityisesti huomiota, miten dinosaurukset kaulailevat toisiaan. Tällainen asento ei voi perustua pelkästään fossiililöytöihin.


Tässä kuvassa päät ovat vahvennettu, mutta viitteestä 2 löyty kuva vahventamattoma. 



Hämmästyttävää on, että samankaltaisia dinosauruksen kuvia löytyy muualta päin maailmaa. Egyptistä on löydetty tuhansia vuosia vanha Narmer Paletti. Tämä paletti on tehty kuningas Nar-Merin voittojen kunniaksi ja löydetty muinaisen Egyptin pääkaupungista Hierakonpoliksesta. Siinäkin nämä dinosaurukset kaulailevat.


Narmerin paletti dinosauruksen kuvilla.


Kolmas vastaavanlainen kuva löytyi Mesopotaniasta. Tämä Urukin sinettinä tunnettu tuhansia vuosia vanha leimasin on nykyisin Louvressa Ranskassa. Siinäkin pitkäkaulaiset dinosaurukset kaulailevat.


Urikin dinosaurus sinetti ja sitä lähinnä vastaava Apatosaurus


Jotenkin on helpompi uskoa, että muinaiset ihmiset olivat näitä nähneet, kuin että sattumalta eri puolilta maailmaa löytyy samanlaisia kuvia. Voi olla, että tekijä on toteuttanut kuvan vain kuulopuheiden mukaan, mutta siitäkin huolimatta joku on jossain nähnyt ne elävänä. Ehkä asento on osa parittelurituaalia. 

On myös huomattava, että nisäkkäillä on aina seitsemän kaulanikamaa, myös kirahvilla, kun taas dinosauruksilla on paljon enemmän ja siten kaula on huomattavasti joustavampi taipumaan eri asentoihin.



Viitteet:
  1. Mahtava kirja, jossa lisää yksityiskohtaisia todisteita: http://www.untoldsecretsofplanetearth.com/store/dire-dragons/
  2. https://www.genesispark.com/exhibits/evidence/historical/ancient/dinosaur/
  3. Tieteellinen julkaisu: https://www.genesispark.com/the-stegosaur-engravings-at-ta-prohm/
  4. Lisää kuvia: http://historysevidenceofdinosaursandmen.weebly.com/visual.html

4 kommenttia:

  1. Tai sitten erilaisia eläimiä on elänyt ja myöhemmin kuolleet sukupuuttoon. Jos tähän perustatte olettamuksen ihmisten ja dinosaurusten rinnakkaiselosta, niin olette oikeasti ulkoistaneet täydellisesti oman ajattelunne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. xd jäbä on pihal! Ai että jotain muita ihan dinojen näköisiä eläimiä? Aika kaukaa haettu vastaväite. Voisin mieluusti oikolukea tämän saitin kyllä; se saisi lisää uskottavuutta. Asia on kivenkovaa ja tieteellisesti perusteltua - myös muut blogin sivut jotka olen ehtinyt katsastaa.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista