sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Onko kukaan nähnyt Nooan Arkkia?


Maailmanhistoriassa on monia kertomuksia siitä, että Arkki on löydetty tai että siellä löytöpaikalla on käyty. Yksi varhaisimmista säilyneistä teksteistä on juutalaisen historoitsijan, Josephuksen, viittaus asiaan. Tämä Josephus on sama historoitsija, joka ensimmäisellä vuosisadalla kirjoitti Jeesuksesta ja häneen usein viitataankin luotettavimpana Raamatun ulkopuolisen kirjallisena todistuksena Jeesuksesta. Arkista hän ensin mainitsee, että se yhä hänen aikanaan on Armeniassa ja sen jälkeen kirjoittaa seuraavasti1:


"Kaikki barbaarien historian kirjoittajat mainitsevat tämän tulvan ja Arkin. Heidän joukossaan on Kaldean Berosus, joka kuvatessaan Vedenpaisumuksen olosuhteita kertoo: 'Sanotaan, että osa Arkkia on edelleen Armeniassa, Gordyaeansin vuorella, ja jotkut ihmiset käydessään siellä, ottavat palan bitumia [Arkin kyljestä] ja tekevät siitä amuletteja, joita kantavat suojellakseen itseään pahalta.' …Damaskuksen Nicolaus 96. kirjassaan kertoo: 'Armeniassa on suuri vuori, Baris, josta kerrotaan, että monet jotka pakenivat Vedenpaisumusta pelastuivat ja se yksi joka kulki Arkissa rantautui sen huipulle ja että [Arkin] puurakenteet säilyivät pitkän aikaa siellä. Tämä voi olla se mies, josta Mooses, juutalaisten lainantaja, kirjoitti."

Näillä teksteillä olemme puolet lähempänä Vedenpaisumusta kuin nykyisin. Tämänkin jälkeenkin on vastaavia kertomuksia ja jopa väitettyjä silminnäkijähavaintoja historiankirjoissa ihan meidän päiviimme asti. Hyvä kokoelma näitä kertomuksia on tässä kirjassa2:




The Ark on Ararat -kirjassa kerrotaan mm. tunnustuksista, joita on tapahtunut kuolinvuoteella. Yksi tällainen on armenialaisen Haji Yearamin kertomus löytöretkestä, joka tapahtui 1856. Hän vietti vanhuutensa Amerikassa ja Harold H. Williams sai kunnian kirjoittaa hänen tarinansa ylös vuonna 1915, kun Haji oli jo vanha mies. 

Haji kertoi, että hänet ja hänen isänsä palkattiin oppaaksi löytöretkelle Arkin lepopaikalle. Paikallisina paimentolaisina he kyllä tiesivät missä Arkki on, sillä tasaisin väliajoin joku paimen aina löysi sen suvussa kulkeneiden tarinoiden pohjalta. 

Silloin, kun neljä tiedemiestä tulivat heidän luokseen, oli kuuma kesä ja Mt Araratin lumihuippu oli sulanut normaalia enemmän. Tiedemiesten tavoite oli kuitenkin omituinen. He pyysivät opastamaan sille paikalle, mistä huhutaan, että Arkki on, jotta he voivat todistaa huhut pötypuheeksi, sillä he olivat kaikki evoluutioon, ei Jumalaan, uskovia. 

Kävi kuitenkin niin, että he löysivät Arkin ja olivat siitä raivoissaan. He yrittivät tuhota ja polttaa sitä, mutta Arkin puu oli jo puoliksi fossiloitunutta kovaa ainetta ja ei juurikaan palanut. Koska tuhoaminen ei onnistunut, he tekivät verivalan, että tästä ei milloinkaan puhuta kenellekään. Lisäksi he uhkasivat oppaita kidutuksella ja kuolemalla, jos nämä koskaan kertoisivat Arkista mitään kenellekään. Syvästi pettyneinä tutkimusryhmä lähti pois. Silti he eivät uskoneet Jumalaan, vaikka näkivät todisteet silmiensä edessä.

Williams kirjasi Hajin haastattelu ylös, silloin kun Haji uskoi, että kaikki tiedemiehet olivat jo kuolleet. Pari vuotta myöhemmin hänen silmiinsä kuitenkin osui englantilainen lehtiartikkeli, jossa eräs tiedemies kuolinvuoteellaan tunnusti, että oli käynyt Arkilla ja että se todella on olemassa. Kaikki yksityiskohdat sopivat siihen tarinaan, minkä Williams oli kuullut Hajilta ja hän nopeasti ymmärsi, että kuolemaa tekevä tiedemies oli yksi niistä, jotka Haji oli opastanut Arkille.
 
Raamatun ulkopuolisista kirjoista tämä on ehdottomasti jännittävin kirja, mitä olen koskaan lukenut. Suosittelen sitä ehdottomasti, jos aihe kiinnostaa. Se vie mukanaan, ja siinä onkin varoitus lukijoille arkkihulluudesta. Siinä on useita vastaavia kertomuksia niin paimentolaisista, munkeista, sotilaista kuin lentäjistäkin, jotka ovat Arkin nähneet ja jopa koskettaneet sitä. Siitä on otettu myös kuvia ja mittoja, mutta … ne ovat tuhoutuneet, tuhottu tai piilotettu salaisiin sotilasarkistoihin. Sodanaikaisissa uutiselokuvissa näitä on perimätiedon mukaan esitetty. Kirjan kertomukset ovat hyvin uskottavia ja ne kuvaavat Arkista yksityiskohtia aina samoin niin, että niistä on tunnistettavissa, että silminnäkijät ovat nähneet saman kohteen.2


Arkki George Hagopian (alla) kuvauksen mukaisesti piirrettynä


Vance Nelsonin kirjassa Flood Fossils -kirja käy läpi useita 1900-luvulla Arkin nähneiden kertomuksia.3 Merkittävää näissäkin on kertomusten yhtenäisyys Arkin rakenteesta. Siitä, että se ei ole laiva, vaan ison arkun muotoinen. Sen lisäksi kertojat sanovat keskellä sen kattoa olevan matalan korokkeen, jonka sivut ovat täynnä aukkoja.  1943 jälkeen tapahtuneet havainnot ovat yksimielisiä siitä, että Arkki on katkennut kahteen osaan ja että Arkin sisällä näkyy selkeästi kolmen kerroksen lattiat. Viimeisin havainnoista on vuodelta 1986.

Kirja kertoo mm. George Hagopian nimisen Armenialaisen  käyneen Arkilla vuonna 1908 setänsä kanssa, kun hän itse oli vielä kymmenvuotias. Hän kuvaa, miten arkin puu oli kovettunut niin, ettei siihen pistoolin luotikaan pystynyt ja miten hänen setänsä kaiversi siitä palan puukolla. Hän kuvaa myös, miten Arkin päähän on rakennettu rappuset, joita pitkin hän pääsi Arkin kannelle. Hänen haastattelunauhansa on analysoitu ja psykologin lausunnon perusteella, ottaen huomioon myös hänen elämänsä, ei ole syytä ajatella, että hän sepittäisi tarinansa.4


George Hagopian vasemmalla

Arkin vuonna 1943 nähnyt USA:n armeija sotilas Ed Davis on suostunut valheenpaljastustestiin. Testi oli yksityiskohtainen ja kesti kaksi tuntia. Testaaja oli varma ennen testiä, että pystyy murtamaan tämän valehtelijaksi alle tunnissa, mutta joutui lopulta myöntämään kahdeksi tunniksi venyneen testin jälkeen, että tämä mies on varmasti nähnyt jonkin laivan jollakin vuorella. (Edin haastattelu: 1943 Noah's ark eyewitness Ed Davis)

Näiden silminnäkijöiden mukaan on piirrettu näitä kuvia siitä, miltä Arkki näyttää ja nämä kuvaukset sopivat hyvin Raamattuun. 


Kuva Vance Nilsonin kirjasta Flood Fossils. Linkki tähän laadukkaaseen kirjaan viitteessä 3.

Tässä vielä hyvä vanha haastattelu aiheesta, jossa tutkija kertoo vaikeuksista ja siitä miten hän on keskustellut seitsemän ihmisten kanssa, jotka ovat sen nähneet ja näiden perusteella tehnyt 18 matkaa Araratille löytääkseen Arkin: https://www.youtube.com/watch?v=4hQ7UieJqA0 



Suuri kysymys, mikä saattaa nousta mieleesi on, että jos se kerran on siellä, niin miksi sitä ei yksinkertaisesti tuoda esille. Arkkia ei kuitenkaan voi löytää, jos se on jään ja lumen alla. Tarvitaan siis erityiset olosuhteet. Lisäksi alue on laajaa raja- ja sotilasvyöhykettä, joten kautta historian Turkki on ollut  nihkeä tutkimuslupien myöntäjä. Vielä Arkki on paikassa, johon ei pääse helposti koneilla ja sääolosuhteet usein ovat ihmisille vaikeat. Jumala on tarkoin valinnut pitää Arkki säilössä, kunnes aika on oikea.



Internetissä on paljon väitteitä Arkin löytymisestä. Monen niiden todenperäisyys on kyseenalainen. Joissakin niissä Arkki kuvataan laivan muotoiseksi, mutta kaikkien edellisissä kirjoissa mainittujen silminnäkijöiden mukaan näin ei ole. Eihän sitä oltu suunniteltu kulkemaan mihinkään eikä siinä edes ollut purjeita tai airoja. Niitä sepittävät myös ateistit, jotka haluavat tehdä kiusaa uskoville ja nauraa heille jälkeenpäin. Lähtökohtaisesti niihin ei kannata uskoa, siksi otinkin tässä esille vähän vanhempia kertomuksia.


Kreationistitutkijat eivät tunnusta tätä Ron Wyattin kuuluisaksi tekemää muodostelmaa Arkiksi.


Sen sijaan meillä on paljon vankempi ja ehdottomampi todistus. Se on Pyhän Hengen varjelema Raamatun kirjoitettu sana. Vedenpaisumus ja Arkki ovat molemmat ehdottomasti totta ja Jumala tuo Arkin esiin, kun aika on oikea. Selvästikin se on ollut Jumalan erityisen varjeluksen ja piilotuksen kohde, sillä me ihmiset niin mielellämme alamme palvomaan jotain näkyvää, vaikka Raamattu sanoo, että usko ei ole näkemistä ja että uskon avulla me pelastumme, emme näkemisen.




Viitteet:
  1. Josephuksen Kirja on luettavissa ilmaiseksi: https://books.google.fi/books?id=kyaoIb6k2ccC&printsec=frontcover&hl=fi&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false
  2. Kirja The Ark on Ararat löytyy ainakin Amazonista: https://www.amazon.com/Ark-Ararat-Tim-F-LaHaye/dp/0840756070
  3. Flood Fossils kirjan voi tilata täältä: http://www.untoldsecretsofplanetearth.com/store/flood-fossils/
  4. George Hagopianin ja muita kertomuksia myös täällä: http://www.arksearch.com/expeditions/
  5. Silminnäkijöitä listattuna: http://www.noahsark.it/eyewitnesses.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti