sunnuntai 26. helmikuuta 2017

20. Evoluutio ei kehitä mitään - Yhteenveto osa II

Aikaisemmin kävimme genetiikasta läpi perusteet, mitkä osoittavat, että elämä ei ole voinut syntyä itsestään, spontaanisti. Nämä seuraavat kymmenen jaksoa, jotka juuri pääsimme loppuun käsittelivät sitä, miten elämä ei ole voinut kehittyä itsestään.

Tämä todistettiin alla olevalla yhdeksällä kohdalla. Vielä jäi paljon asioita ja todisteita käsittelemättä, mutta jo nämä tieteen havainnot antavat riittävän perusteen tehdä johtopäätöksiä.

  1. Tieteen uudet löydökset - tiedämme tänään paljon enemmän kuin 20 vuotta sitten elämän kehittymisestä.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2016/12/11-nopeasti-vanhentunut-ymmarrys.html
     
  2. Mutaatio hajottaa - Samoin kuin satunnaiset muutokset kirjaan satunnaiset muutokset DNA:han sotkevat sen.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2016/12/12-mutaatiosta-mutantti.html
     
  3. Ihminen rapistuu - luonnonvalinta poistaa huonot, mutta ei pysty valitsemaan parhaita eli ei kehitä eliöitä eteenpäin:
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2016/12/13-ihminen-rapistuva-elio.html
     
  1. Proteiinit rakennetaan DNA:n pätkistä ja näitä pätkiä, alikokoonpanoja, käytetään useissa eri proteiineissa - muutos eli mutaatio yhdessä osassa vaikuttaa useaan proteiiniin ja tekee mutaation nettovaikutuksen entistä pahemmaksi.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/01/14-koneenrakennusta-komponenteista.html
     
  2. DNA koodikielen nerokkuus - Proteiinien rakennusohjeet ovat päällekkäin DNA:ssa jakaen samoja nukleotidejä (A, T, C, G) - muutos eli mutaatio nukleotidissa vaikuttaa moneen proteiiniin ja todennäköisyys, että muutoksen nettovaikutus olisi hyödyllinen, pienenee jälleen.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/01/15-nerokkain-kieli.html
     
  3. Meta-tieto DNA:ssa - Proteiinien rakennusohjeen päällä on osoitetietoa, tietoa toisten proteiinien rakennusohjeiden paikasta (samoissa nukleotideissa ikään kuin salakirjoituksena) - muutos eli mutaatio rikkoo jonkin proteiini löytymisen kokonaan
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/01/16-seikkailuni-codonien-valtakunnassa.html
     
  1. DNA tietokone - DNA:ssa on ohjelma, joka herättää biologiamme henkiin. Tämä logiikka on proteiinikoodauksesta irrallinen ja se tietää proteiinien sijainnit.  Se ei ole roskaa niin kuin luultiin vielä 15-vuotta sitten, vaan se on elämän suurin salaisuus. Kaikki ohjelmointia harrastaneet tietävät, että ohjelma ei voi syntyä itsestään. Tämä alue on 50 kertaa suurempi kuin proteiineja koodaava alue ja tätäkään alueetta ei luonnonvalinta voi kehittää.
     
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/01/17-100-boljoonaa-tietokonetta-sisallasi.html

  1. DNA:n  korjaus - DNA:n korjauskoneet pyrkivät korjaamaan DNA:n virheet eli mutaatiot. Jos näin ei olisi, mutaatioita tulisi nopeasti niin paljon, että solu kuolisi. Miten siis solu voisi kehittyä mutaatioiden kautta?
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/02/18-dna-vaatii-huoltoa-ja-korjausta.html

  1. Jätteiden kierrätys - Solun sisäinen jätteiden kierrätys on järjestelmällinen prosessikoneisto, joka sekään ei ole voinut kehittyä vaiheittain, vaan on pitänyt olla kerralla kunnossa ja alusta asti.
    http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/02/19-nobel-todisteet-kumuloituvat.html


Yhteenveto edellisistä on, että (loogista päättelyä käyttäen):
Vaiheittainen kehittyminen tarvitsee mekanismin, joka suorittaa kehittymisen vaatimat positiiviset muutokset DNA:n sisältämään tietoon. Evoluutio-opin mekanismi on satunnaiset mutaatiot ja luonnonvalinta yhdessä. Edellä on yhdeksän kohtaa, jotka yhdessä osoittavat, että satunnaiset mutaatiot aiheuttavat enemmän vahinkoa kuin kehitystä. Täten evoluutio-opilla ei ole uskottavaa mekanismia. Täten lajit ja eläimet eivät voi kehittyä evoluutio-opin kuvaamalla tavalla.

Tämä on monelle järkyttävä väite. On vielä jotenkin hyväksyttävissä, että alkusolu olisi tietoisesti rakennettu, mutta että evoluution ansiosta ei mikään kehitty.

Eliöiden lajiutumista tapahtuu geneettisen ajautumisen ja juuri näiden mutaatioiden ja luonnonvalinnan takia, mutta ne eivät kuitenkaan vastaa nykyisen eliöluokkien ja lahkojen syntymisestä. Näillä muutoksilla on aina tiukat rajansa. Geneettistä tietoa on ensin ollut enemmän ja sitten se on vähitellen vähentynyt ja sirpaloitunut.

Mutta kaikkialla kuitenkin väitetään, että evoluutio on ja toimii - miten se on mahdollista? Se on maailmankatsomuksellinen asia. Se oletetaan ainoaksi mahdollisuudeksi. Kun kielletään Jumalan olemassa olon mahdollisuus, ei jää jäljelle muuta kuin sattuma ja luonnonvalinta. Mutta ei se siitä mitään tieteen faktaa tee. Ei faktat muodostu niin, että ei ole muuta mahdollisuutta. Faktat perustuvat havaintoihin. Edellä me olemme tutustuneet näihin havaintoihin. Ne kertovat, että asiat eivät kehity itsestään. Ei ole olemassa sellaista havaintoa, jolla voisi osoittaa eliöiden kehittymisen. Alkuoletus, ettei Jumalaa ole, on siis väärä. 

Seuraavassa noin kymmenen blogin sarjassa paneudumme siihen, mitä evoluutio-oppi sitten opettaa ja mikä osuus siitä oikeasti perustuu tieteen havaintoihin. 



Se onkin toisinpäin - ajatteleppa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti