sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

36. Lucy - Esi-äitimme?

Lucyksi nimetyn etelänapinafossiilin löysi Donald Johansson Etiopiasta vuonna 1974. Hänen oikea nimensä on Australopithecus afarensis. 






Tarvitseeko tämä enempää esittelyä? Kaikki tuntevat hänet. Jopa ulkonäöltä, vaikka oikeasti hänestä on vain nämä 40 luuta (-1) (Ihmisellä kaikkiaan yli 200 luuta):



Näistäkin yksi paljastui paviaanin niskanikamaksi 40-vuotta sen jälkeen, kun se oli paistatellut ties kuinka monen lehden otsikoissa. Näin hyvin niitä luita pystytään tunnistamaan. 


Pystykävely on jonkinlainen päähänpinttymä ihmisen esi-isien kehittymistä haettaessa. Lucynkin haluttiin kävelevän pystyssä.



Viilaamalla ja höyläämällä tähän päästiin. Halu löytää ihmisen esi-isä tai -äiti on niin kova, että tutkijat jopa näin suoraan tunnustavat miten he pääsivät tavoitteeseensa. Kaikki ovat lopulta onnellisia, että näin tehtiin. 

Tällä videolla näkyy miten Lucystä tehtiin pystyssä kävelevä: https://youtu.be/QDBPIq_Ihpo?t=3295 "Ja tätä he kutsuvat tieteeksi."

Pystykävelyyn vaaditaan useita erilaisia anatomisia muotoja. Yksi niistä on ihmismäinen jalka. Kuvasta alla näkyy miten ihmisen ja apinan jalka ovat hyvin erilaisia: 




Kun katsot Lucyn jalkaa tässä kuvassa, joka on otettu Lucy konstruktiosta luonnontieteen museosta, huomaat, että se on ihmismäinen, vaikka jalkapöydän luita ei löydetty lainkaan: 



Miksi tähän on päädytty ilman todisteita? Ilmeisesti sen takia, että samasta maakerrostumasta jonkin matkan päästä Lucyn löytöpaikkaa löydettiin nämä Laetoli-jalanjäljet painautuneina saveen ja näille jäljille piti keksiä tekijä, joka ei ole nyky-ihminen: 



Jalanjäljet näyttävät ihan ihmisen jalanjäljiltä ja kaikkien vertailutestien mukaan ne ovatkin täsmälleen ihmisen jalanjälkien kaltaiset, mutta niitä ei saa sanoa ihmisen jalanjäljiksi, koska ne ovat sellaisesta maakerroksesta, jonka sanotaan olevan muodostunut ennen ihmisen aikaa. Siksi Lucylle piti keksi ihmisen jalka. 



"Älkää erehtykö siitä. Ne ovat kuten modernin ihmisen jalanjäljet."

"Laetolin jalanjäljet ovat erottomattomat modernin ihmisen jalanjäljistä."

Harmi vain, että sen jälkeen Lucyn kaltaisten etelänapinoiden jalan luita on löytynyt ja ne osoittavat, että Lucyllä oikeasti on apinan jalka (niin kuin apinoilla aina). Tämä ei ole kuitenkaan johtanut siihen, että museoissa olevia Lucy-patsaita olisi korjattu - Niitä ainoastaan siirrettiin hieman sivummalle.

Lucyllä on myös apinan lapaluu, joka on suunniteltu puissa kiipeilyä varten (alla):

Miten siis on, mikä Lucy on? Se on apina ja sen kallo on apinan kalloksikin melko alkeellinen erään paleontologin mukaan.




No kenen ne Laetolin jalanjäljet sitten ovat? Ihmisen niin kuin kaikki tutkimukset osoittivat. Tämä lopputulos vain johtaa siihen, että ihminen on elänyt yhtä aikaa etelänapinoiden kanssa, jolloin nekään eivät voi olla ihmisen esi-isiä.

Johtava luiden anatomian tutkija sanoi jo vuonna 1984 Lucyn luista: 


“…the australopithecines… are now irrevocably removed from a place in the evolution of human bipedalism, possibly from a place in a group any closer to humans than to African apes and certainly from any place in the direct human lineage.”Dr. Charles Oxnard, The Order of Man, 1984. Yale University Press, pg. 332. 

[ australopithecines... on nyt vääjäämättömästi poistettu pystykävelijöiden evoluutiopuusta, mahdollisesti se ei ole yhtään lähempänä ihmistä kuin Afrikan apinatkaan ja varmasti se ei ole ihmisen esi-isä]
Jostain syystä tämä johtopäätös vain ei koskaan tullut oppikirjoihin eikä tiedejulkaisuihin. Miksiköhän? 

Kaikesta näistä vastakkaisista todisteista huolimatta Lucyä palvotaan, ei pelkästään mediassa, vaan myös tieteen erilaisissa yhteyksissä, ihmisen esi-isänä. Lucyä käytetään todisteena, kun parempaakaan ei ole, sillä jokin todistehan tarvitaan. Valitettavasti lapset ja nuoret joutuvat sitten tämän todisteen omaksumaan vasten parempaa tietoa. Tämä on valhetiedon opettamista.




- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  


Mobiilikäyttäjille joitakin tämän blogin linkkejä, jotka ovat saattaneet jäädä huomaamatta, koska mobiili blogger pohjassa ei ole menua ja muita vempaimia, joita on jonkin verran tietokone versiossa - kannattaa siis katsoa sivua myös tietokoneella: 

Sisältö - yhteenveto jaksot aikaisemmista kirjoituksista sekä linkit eteenpäin.
Artikkelien tieteellinen tausta. - tarkempi selostus siitä, miten näitä artikkeleja laaditaan.
Kirjoittajasta - lyhyt yhteenveto siitä miksi kirjoitan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti