sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Elämää Avaruudessa


NASA:n tutkijat ovat varmoja, että elämää on avaruudessa ja uutistoimistot lisäävät, että enää pitää vain löytää se1:



Miten voidaan väittää, että elämä on todennäköisempää kuin ajattelimme? Siten että uskotaan evoluution ihmeelliseen kykyyn luoda elämää helposti missä vain kunhan sopivia paikkoja ja aikaa on tarpeeksi.


Elämä tarvitsee sopivat olosuhteet.

NASA:n tutkijat hakevat erityisesti hiileen ja orgaaniseen kemiaan perustuvaa elämää. Samalla tämä tarkoittanee DNA:han pohjautuvaa elämää. Eli DNA toimisi proteiinien rakennusohjeiden tietovarastona kuten asia on maapallolla. Tämän takia nestemäinen vesi on avainasemassa ja jos löytyy vettä, elämääkin pitää olla. 20:een aminohappoon perustuvan elämän synnyn todennäköisyys on kuitenkin aivan eri asia kuin elämään sopivien planeettojen olemassa olon todennäköisyys.

Jos elämälle suotuisissa olosuhteissa uuden elämän syntyminen olisi varmaa, syntyisi uutta elämää maapalolla koko ajan. mutta tällaista ei olla havaittu. Tämä uusi elämä kyllä tunnistettaisiin heti, koska sen pitäisi olla se normaalia solua edeltävä elämä, josta yhdelläkään tutkijalla ei tänään ole mitään ymmärrystä. 

Elämän spontaanin synnyn matemaattinen todennäköisyys on niin alhainen, että elämän löytyminen avaruudesta itse asiassa tarkoittaisi selkeästi sitä, että Jumala on olemassa.

Todennäköisyysajattelua noudattaen äärimmäisen harvinainen tapahtuma voi tapahtua kerran, mutta ei kahdesti, koska satunnaisten tapahtumien esiintymisjärjestys on satunnainen. Ensimmäisellä yrittämällä voi tulla noppaa heittämällä kutonen, mutta jos arpakuutiossa on 10164 numeroa, niin seuraavaa kuutosta saa odottaa pitkään. Matematiikassa jo 10-40 tulkitaan yleensä samaksi kuin mahdoton.

Raamattu antaa selkeästi ymmärtää, että Jumala loi elämän maapalolle ja valtavan suuri avaruus julistaa hänen suuruuttaan: Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaanvahvuus ilmoittaa hänen kättensä tekoja.  (KR38: Ps. 19:2)

Lisää elämän synnyn todennäköisyydestä tällä videolla:  https://www.youtube.com/watch?v=W1_KEVaCyaA


Viitteet:
  1. https://www.sciencealert.com/nasa-administrator-says-alien-life-is-more-likely-than-we-thought

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti