sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Rasismi sai voimaa evoluutio-opista

Evoluutio-oppi on läpeensä rasistinen. Sen historia suorastaan musta. Se nojaa ihmisen kehittymiseen. Tämä vääjäämättömästi tarkoittaa sitä, että jossain on vähemmän kehittynyt ihminen. Jopa vielä tänään, koska kehittyminen on vähittäistä ja yhä jatkuvaa opin mukaan. Eli tarkkaan ottaen jossain on vähän kehittymättömämpiä ihmisiä kuin jossain toisaalla. Kumpiahan suomalaiset sitten ovat?


Mitä historia kertoo?

Orjakaupan hiipuessa 1800-luvun lopulla siirryttiin uuteen vaiheeseen: Afrikan maiden hallitsemiseen. Kolonialismi Afrikassa oli täydessä vauhdissa 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Tietoisuus afrikkalaisista lisääntyi ihmisten keskuudessa kaikkialla Euroopassa. Heitä pidettiin yleisesti jopa suomalaisissa oppikirjoissa kehittymättömämpinä ihmisinä.

Toinen Maailmansota oli sekä orjakaupan, että kolonialismin taitekohta. Silloin havaittiin, ainakin hetkeksi, että ei ihminen voi toista ihmistä orjuuttaa eikä tappaa ihan loputtomasti. Etniset puhdistukset saavuttivat sellaisen huipun, että sokeakin alkoi näkemään: Hitler, Stalin, Mao, … Mutta mikä johti tähän massiiviseen ”puhdistuskampanjaan”?


Herero heimo - Esimerkki siitä mitä tapahtui

Mennään ajassa takaisinpäin vuosiin 1884–85 jolloin oli Berliinin Konferenssi, jossa Namibia luovutettiin Saksalle. Silloin se oli nimeltään Lounais-Afrikka. Kuvernööri Theodor Leutwein kirjoitti, että Saksalaisilla valtaajilla on ‘sisäsyntyinen tunne kuulumisesta ylempään rotuun’. Tämä asenne johti sortoon ja väkivaltaan Herero kansaa kohtaan. Julmuudet johtivat vastarintaan. 12.1.1904 Okahandjan kaupungissa alkoi taistelu. Keisari Wilhelm II lähetti 14,000 sotilasta alueelle kenraaliluutnantti Lothar von Trothan alaisuuteen. Von Trothanilla oli tavoite: “ Tuhoan Afrikan kansat veri- ja rahavirtojen avulla. Vain puhdistusten avulla voi syntyä jotain uutta ja kestävää. ”  Tuloksena Herero kansa kutistui 80 000:sta 15 000:een kärsivään vuosien 1904-1908 välisenä aikana. Julmia keskitysleirejä oli siis jo silloin Afrikassa.

Mistä etniset puhdistukset oikein nousevat? Holokausti on näistä tunnetuin, mutta niitä oli tuohon aikaan paljon muitakin. Ei vain puolustettu tai vallattu alueita, vaan tuhottiin alkuperäisväestö totaalisesti. Puhdistettiin vähemmistö heimoja ja kansoja jopa omissa maissa. Maan kansalaisuus oli vähempi arvoinen kuin syntyperä (perimä ennemmin kuin kulttuuri!). Mikä on se ajatus, joka nopeasti alkoi vallata ja jolla voitiin perustella, että kansalaisuus ei enää merkinnytkään mitään, vaan tärkeämpää oli etninen alkuperä?


Eugeniikan synty
 
Francis Galton, Charles Darwinin ‘anti-kristitty’ serkku, vieraili Lounais-Afrikassa Hererojen luona 1850-luvulla. Hän kehitti eugeniikka nimellä olevan teorian (rodunjalostusoppi), jonka julkaisi 1883. Tämä epätieteellinen teoria auttoi näkemyksen rotujen eriarvoisuudesta nousta valtaa pitävien hyväosaisten hyväksytyksi käsitteeksi, mikä sitten näkyi hyvin mm. Herero Kansan kohtalossa.



Tieteestä politiikaksi

Tohtori Eugen Fischer teki rodunjalostuskokeita Herero keskitysleirillä Afrikassa. Hän käytti koekaniineina sekä Hererojen täysjälkeläisiä, että heidän ja saksalaissotilaiden mulatti jälkeläisiä. Hänen johdollaan ruumiita rahdattiin Saksaan asti lisätutkimuksiin (lue: leikeltäväksi). Myöhemmin Fischeristä tuli Kaiser Wilhelm instituutin johtaja. Instituutin koko nimi on:  Kaiser Wilhelm institute of Anthropology, Human Heredity and Eugenics. Lisäksi hän osallistui kirjan tekemiseen: The Principles of human Heredity and Race Hygiene. (Perinnöllisyys ja rodun puhtauden periaatteet)

Tästä kirjasta tuli alan saksalainen standardi. Hitler lainasi kirjaa omassa kirjassaan: Taisteluni (Mein Kampf). Hitlerin kirjasta tuli peruste miljoonien ihmisten tappamiselle tavoitteena rodun puhtaus. Hitler nimesi Fischerin Berliinin Yliopiston rehtoriksi 1933, missä hän opetti lääketiedettä natsi lääkäreille. Fischeriä on joskus kutsuttu modernin genetiikan isäksi. Josef Mengele oli yksi hänen oppilaistaan. Hänet taas tunnetaan myös nimellä Kuoleman Enkeli, joka toisti oppi-isänsä raakoja kokeita juutalaisten lasten parissa ja johti Auschwitzin kaasukammioiden toimintaa.


Darwinin Lajien synty (1859) ja Natsismi

"Lajien synty luonnollisen valinnan kautta eli luonnon suosimien rotujen säilyminen taistelussa olemassaolosta"  käännettiin saksaksi 1875. Ernst Haeckelin suositut kirjat ja teatraaliset esitykset tekivät teoksen tutuksi. Puhumattakaan väärennöksistä, joilla hän vahvisti teoriaa (Näistä tunnetuin on eri lajien sikiöiden väärennetyt kuvat, joilla perustellaan evoluutiota.). Filosofi Friedrich Nietzsche (1844-1900) lauloi laulua ”Jumala on kuollut” Saksassa useiden vuosien ajan. Nietsche uskoi, että Darwinin teoria tuottaa yli-ihmisen (Übermensch), joka on kauempana ihmisestä kuin ihminen on apinasta (siis hänen mukaansa). (HUOM: nykyisin Nietsche on kuollut - Jumala elää.)

Eugenisti (rodunjalostusopin edustaja) Alfred Ploetz (1860–1940) loi termin rodun puhtaus  (Rassenhygiene). Natsit ottivat tämän käytäntöön. Ensimmäisen maailmansodan aikana Natsit perustelivat sotaa joissakin maissa sillä, että kyseinen maa oli alempiarvoisen kansan hallussa. He uskoivat, että ylemmän rodun voitto oli luonnonvalintaopin mukaisesti vääjäämätön. Sota on myös normaali tila, kun rodut taistelevat siitä mikä on paras rotu. Tästä seuraa Lebensraum, elintilapolitiikka, jotta parempi rotu valtaa tilaa alempiarvoiselta. Ilman sotaa tila täyttyy, joten ylempiarvoisen on oltava aktiivinen valloituksissa. Eli maiden rajat estävä luonnollisen rotujen kehittymisen. 

Kuten näkyy evoluutio-oppi ja ajatus ihmisen kehittymisestä on paljon pahaa aikaansaava.


Yhteenveto kaikesta edellä mainitusta:

Darwinin lajien taistelu johti vähitellen Hitlerin omaan oppiin selviytymistaistelustaan.



Evoluutio-oppi sanoo, että heikoimmat karsitaan. Jeesus sanoo, että pitäkää huolta heikoimmista. Kumpi on totuus? 


Käännetty ja lyhennetty tästä artikkelista: http://creation.com/herero-genocide 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti