sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Luolamies olikin ihminen - oppikirjat uusiksi?


Viimeisin tutkimus neandertalinihmisen anatomiasta kertoo, että on aika jättää taakse ajatus sen apinamaisesta anatomiasta: kyseessä on täysin nykyihminen. 

Tutkimus tutki selkärangan kaarta ja totesin sen olevan S-muotoinen niin kuin vain ihmisillä on. Tämä on myös vaatimus tehokkaalle pystykävelylle, sillä S-muotoinen selkäranka joustaa ja vaimentaa parhaiten. Aikaisempi ajatus, että se olisi kaareva niin kuin apinoilla ja siten se ei olisi pystynyt ihmismäiseen pystykävelyyn, pitää nyt unohtaa.1

Marin Haeusler, erikoistutkija Zürichin yliopistosta selittää: "Kokonaisuudessaan on tuskin yhtään todistetta, joka osoittaisi, että Neadertalinihmisellä olisi ollut jotenkin perustavanlaatuisesti erilainen anatomia."2

Neandertalin ihminen ei ole osoitus evoluutiosta - se on 'vain' ihminen.

Punaisella luu, sacrum, joka todistaa s-muotoisen selkärangan.


Mutta sata vuotta tutkijat ovat opettaneet ihmisille tämän luolamiehen olevan ihmistä alkeellisempi ja, jos ei ihan puuttuva lenkki, niin ainakin selvä osoitus ihmisen evoluutiosta. Nyt tämä kaikki perutaan, mutta miten? Miten kerrotaan, vai kerrotaanko, miljardeille ihmisille, että olette saaneet väärään tietoa ja muodostaneet maailmankuvaanne väärin?

Evoluution valheellisten todisteiden lista on pitkä ja pitenee koko ajan. Opetushallitus, viranomaiset tai tiedotusvälineet eivät siltikään ota asiaa esille sen vaatimalla vakavuudella. Ihmisten annetaan olla siinä uskossa, että evoluutio on tieteellisesti todistettu, vaikka näin ei ole.


Vitteet:
  1. https://www.pnas.org/content/early/2019/02/15/1820745116
  2. https://www.sciencealert.com/a-major-difference-between-neanderthals-and-humans-has-been-quashed

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti