sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Uusi tutkimus: dinosaurukset hautautuivat kerralla kuolinpäivänään


Pikkuhiljaa, mutta yhä kiihtyvämmällä tahdilla, sekulaari tiede alkaa hyväksymään sen, että sedimenttikerrokset ja niiden fossiileissa on paljon merkkejä katastrofaalisesta hautautumisesta.
Tämä The Washington Post -otsikko on jo kuin kreationistien oppikirjasta:

"Fossils show worldwide catastrophe on the day the dinosaurs died"

"Fossiilit todistavat maailmanlaajuisesta katastrofista dinosaurusten kuoleman ajankohtana"

https://www.washingtonpost.com/science/2019/03/29/fossils-show-world-wide-catastrophe-day-dinosaurs-died


Tämä artikkeli viittaa Kansasin Yliopiston tohtoriopiskelija DePalman kaivauksiin USA:n Pohjois-Dakotan Hell Creek kerrostumista.

He löysivät kalmareiden kaltaisia ammoniittejä, hain hampaita ja muita vesieläimiä näistä kerrostumista, pitkältä sisämaasta. He löysivät myös nisäkkäitä, hyönteisiä, puita ja  mosasauruksia. He vielä löysivät myös 30 cm pitkiä fossiilisulkia, dinosauruksien jalanjälkiä, nisäkkäiden pesiä. 

Heidän teoriansa mukaan suuret aallot, tsunamin kokoiset, mutta toisin käyttäytyvät hölskyvät aallot heittivät vesieläimiä ja mutakerroksia manterelle. Nämä aallot syntyivät asteroidin törmäyksestä mereen.

  

Tutkijan näkemys tilanteesta - Graphics and photos courtesy of Robert DePalma


Tutkimustulokset näyttävät, että eläimet kuolivat välittömästi hautautuessaan ja ovat sikin sokin näissä kerroksissa osoittaen samanaikaista hautautumista.

Merkittävää on, että oppikirjoissa on aina kerrottu vain vuosimiljoonien aikana hitaasti muodostuneista kerrostumista. Näin vaikka kokeelliset tutkimukset osoittavat, että hitaasti hautautumalla ei eläimestä jää mitään jäljelle, kun bakteerit ja luonnonvoimat lopulta tuhoavat sen täydellisesti.

Tämä tutkimus sivutuotoksenaan poistaa vuosimiljoonat näistä kyseisistä fossiilikerroksista, koska kuvaa niiden syntyneet nopeasti yhdellä kertaa eikä hitaasti.

Tämä tutkimus on niin merkittävä, että tulemme kuulemaan tästä vielä paljon lisää ja palaan tähän vielä myöhemmin yksityiskohtaisemmin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti