lauantai 8. helmikuuta 2020

Uusi valtava tutkimus: mutaatiot ei-koodaavassa DNA:ssa aiheuttavat syöpää


Pan-syöpäprojekti kokosi yli 1 300 tutkijaa maailmanlaajuisesti sekvenssoimaan 38 syöpätyypin DNA:n lähes 2800 potilaalta. Heidän työnsä tuotti joukon uusia löytöjä. Tulokset julkaistiin 6.2.20201  ja ne ovat kaikkien aikojen suurin ja kattavin tutkimus syöpägenomeista.

Tutkimukset auttavat syöpälääkkeiden valmistamisessa ja muissa syöpähoitojen tutkimuksissa. Toivottavasti moni syöpää sairastava tulee samaan apua tämän tutkimuksen tuloksista.

Tulosten sivujuonteena varmistui jotain valtavaa alkuperätieteen kannalta:

"Moni syöpää aiheuttava mutaatio on geenejä koodaavan DNA:n ulkopuolella."
[Alueella, josta on käytetty myös nimeä Roska-DNA.]


Mitä tämä tarkoittaa? 

Käänteisesti tämän merkitys on, että tämä ns. Roska-DNA ei ole evoluution taakse jättämää käyttämätöntä genomia, niin kuin evoluutiobiologit ovat väittäneet, vaan ihmisen terveydelle äärimmäisen tärkeää ja hyvinkin käytössä olevaa, koska muutos siellä aiheuttaa syövän. Ei siis eroa proteiineja koodaavasta genomista tältä osin.

Kun kattavalla tieteellisellä tutkimuksella on nyt jälleen kerran todistettu, ettei ole mitään suurta käyttämätöntä DNA aluetta, niin tästä seuraa, että ihmisen kehittyminen mutaatioiden avulla ei ollut mahdollista. Perinteisessä evoluutioargumentoinnissa Roska-DNA on ollut ainoa mahdollisuus mutaatioiden luoda jotain uutta. Sillä vain tällä kuvitellulla 'käyttämättömällä' DNA:n alueella muutoksilla olisi ollut mahdollisuus ylittää ns. kuoleman laakso.

Koska useassa geenissä yksikin mutaatio saattaa aiheuttaa yksilön menehtymisen ennen suvun jatkamista, ei geeni voi periytyä ja siten kehittyä seuraavassa yksilössä jälleen eteenpäin. Roska-DNA argumentti lähtee siis siitä, että tällä käyttämättömällä alueella geeni voisi ylittää kuoleman laakson, koska yksilö ei menehdy tähän ongelmalliseen mutaatioon käyttämättömässä geenissä. Geeni voisi siten siellä parkissa odotella seuraavaa mutaatiota, jonka avulla kuoleman laakso ylitetään. 

Nyt tällaista parkkialuetta ei olekaan olemassa, joten genomin kehitys on mahdotonta. Monet laskelmat myös osoittavat, että kaksi samansuuntaista mutaatiota yhtä aikaa ovat käytännön mahdottomuus.3


Toinen merkittävä tulos tutkimuksesta on, että lähes kaikki syövät aiheutuvat mutaatioista. Evoluutio-oppi sanoo, että ihmisen genomi, DNA, kehittyy mutaatioiden avulla, mutta kaikki havainnot osoittavat, että mutaatiot vain aiheuttavat sairauksia, monesti juuri syöpää.

Mutaatioita löytyi myös valtava määrä erilaisia. Tämä osoittaa, että solu menee monella tavalla rikki. On myös kymmeniä tuhansia muita sairauksia, jotka johtuvat mutaatioista.

Samalla ei löydy mutaatioita, jotka jotenkin parantaisivat ihmistä. Esimerkiksi ei ole mutaatiota, joka synnyttäisi syövälle vastustuskyvyn. Tämä on fundamentalisti mahdoton  käsite evoluutiolle, koska vain mutaatioiden täydellinen estyminen estäisi syövän. Tämä taas poistaisi edes kuvitteellisen mahdollisuuden hyödyllisillekin mutaatioille.

Tämä paradoksi on peruuttamaton: evoluutio-opin mukaan vastustuskykyä geneettisille sairauksille ei voi kehittyä.

Evoluutio-opin omia teoreemoja käyttäen edellinen taas johtaa siihen, että tulevaisuus on genomien osalta huonompi kuin menneisyys. Rappeutuminen on varma. Mikään ei voi sitä pysäyttää.

Satunnaisuus ei tuo mitään hyvää genomille vain rappeutumista. Jumala taas on järjestyksen Jumala.




Viitteet:
  1. Kokoelma tutkimuksista, jotka julkaistiin: https://www.nature.com/collections/afdejfafdb
  2. Englannin kielinen uutinen aiheesta: https://www.sciencealert.com/decades-long-genome-study-reveals-the-secrets-of-cancer-formation
  3. https://mistametulemme.blogspot.com/2019/06/evoluutiosta-ja-dnan-tietojenkasittelyn.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti