perjantai 10. marraskuuta 2017

Big Bang ongelma vain pahenee - Pimeä aine hukassa

Uusi tutkimus, josta julkaistiin artikkeli Berkeley Lab:in sivustolla tällä viikolla, kertoo, että vaikka kuinka taas etsitään niin ei löydetä: Dark Matter, pimeä aine, jonka pitäisi selittää universumin käyttäytymistä, on yhä piilossa. Sitä on etsitty vuosikymmeniä eri paikoista ja uusin tutkimus taas osoittaa, että niissä uusissakaan paikoissa ei  ole jälkeäkään siitä. Todennäköisyys, että pimeää ainetta on, pienenee siis koko ajan. Silti fyysikot eivät luovu siitä oletuksesta, että sitä on.

Tarkennetaan vielä: ei ole mitään suoraan havaintoa, että pimeää ainetta olisi olemassa. Se on oletus, ei tieteen havainto tai fakta - eihän sitä yritettäisi löytääkään, jos se olisi jo löydetty.



Tässä tutkimuksessa käytiin läpi vanhaa tietoaineistoa, joka on saatu vuosia kestäneissä BaBar hiukkaskiihdytinkokeissa.

Michael Roney, BaBar edustaja ja Victoria Yliopiston professori: “Although it does not rule out the existence of dark photons, the BaBar results do limit where they can hide, …”
 "Vaikka se [tehty tutkimus] ei sulje pois pimeiden fotonien olemassa oloa, BaBar tutkimuksen tulokset rajoittavat, missä niitä voi olla, …"


Olemme siis askeleen lähempänä sitä, että pimeä aine on todistettu ihmisen kuvitelman tuotteeksi, emme askeleen lähempänä sitä, että pimeä aina olisi todistettu.
Artikkeli jatkaa: " Dark matter, which accounts for an estimated 85 percent of the total mass of the universe, has only been observed by its gravitational interactions with normal matter. For example, the rotation rate of galaxies is much faster than expected based on their visible matter, suggesting there is “missing” mass that has so far remained invisible to us." 

"Pimeä aine, jota on arviolta 85% universumin kokonaismassasta, on havaittu vain sen gravitaatiovaikutuksesta normaaliin aineeseen. Esimerkiksi, galaksien pyörimisnopeus on paljon kovempi kuin voisi olettaa pelkän näkyvän aineen aikaansaamana. Tämä ehdottaa, että siellä on "uupuvaa" massaa, joka on toistaiseksi pysynyt meiltä piilossa."

Tässä kohdin artikkeli sotkee oletuksen ja havainnon sanoessaan, että pimeä aine olisi havaittu gravitaatiovaikutuksena. Se ei ole havainto, vaan oletus. Oletetaan tunnistamaton tekijä, koska tällainen tarvitaan, jotta galaksit pysyisivät koossa miljardeja vuosia. Se on kuitenkin mahdollista, että koko oletus on täysin väärä ja nojaa väärään maailmankuvaan.

On nimittäin toinen mahdollisuus, mitä nämä tutkijat eivät suostu edes pohtimaan. Ehkä galaksit eivät ole niin vanhoja kuin he olettavat. Sillä nuorelle galaksille tällainen liike on ihan normaalia ja luonnollista, ilman että tarvitsee keksiä pimeää ainetta tai mitään muutakaan tarinaa tyhjästä. Näin ajatelleen galaksien käyttäytyminen onkin osoitus niiden nuoresta iästä. 

Alkuoletus galaksin iästä siis vain on väärä - siinä kaikki. Kun oletetaan galaksi nuoreksi, havaintoaineisto sopii paremmin ja selittää asian selkeästi ilman ristiriitoja, joiden selittämiseksi pitäisi keksiä tarinoita pimeästä aineesta tai muistakaan kyseenalaisista 'faktoista', joita ei koskaan voida havaita.

Valitettavasti tämä vain ei sopisi tutkijoille, koska se falsifioisi evoluution mahdollisuuden elämän synnylle ja kaiken muunkin syntymisen itsestään.


Ehkäpä olemme taas yhden askeleen lähempänä sitä, että paljastuu big bangin, alkuräjähdyksen, kokonaan keksitty alkuperä, jota markkinoidaan vain sen takia, ettei tarvitsisi kohdata Pyhää Jumalaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti