lauantai 21. huhtikuuta 2018

62. Nanorobotit ihmisen sisällä tekevät atomin tarkkaa työtä


Katso tästä lyhyt video, miten insinöörin älyllä suunniteltu ja ohjelmoitu asennusrobotti toimii (voit hypätä alun 'opetuksen' yli n. 50 sekunnin kohdille):



Voitko kuvitella, mitä tapahtuisi, jos robottiin tehtäisiin satunnainen muutos mihin tahansa. Lisättäisiin vähän käsivarren pituutta tai otettaisiin yksi nivel pois. Pystyisikö se yhä tekemään tehtävänsä?

Ei tietenkään. Sen kokoama tietokone ei enää toimisi - sillä ei olisi enää mitään käyttöä.


Katso nyt tämä animaatiovideo, siitä mitä jokaisessa solussa tapahtuu, ennen kuin se jakaantuu:





Jos näihin nanorobotteihin, joka kopioivat DNA:n,  tapahtuisi satunnainen muutos, pystyisikö ne mielestäsi edelleen käsittelemään molekyylejä yhtä tarkasti ja virheettömästi?

Ei tietenkään. Sen jälkeen solu ei enää pystyisi jakautumaan.


Ihmisen biologinen elämä perustuu näihin nanorobotteihin. Ne eivät kestä mutaatioita. Mutaatiot ovat useimmiten elämälle vaarallisia ja edellä kuvattu vertaus sen hyvin osoittaa.

Kuitenkin evoluutio-oppi pitää näitä satunnaisia muutoksia, mutaatioita, sinä mekanismina, joka tuottaa uusia toimivia nanokoneita ihmisen soluihin.

Alussa oleva kokoonpanorobotti on pitänyt tarkoin suunnitella toimintaansa sopivaksi. Sen me tiedämme varmasti. DNA:n kopioivien nanorobottien sanotaan sen sijaan tulleen sattumalta mutaatioiden avulla vähitellen kehittyen. Suurin osa yliopistojen biologian professoreista sanovat näin, vaikka tietävät, että solu ei voinut jakautua ennen kuin juuri nämä nanorobotit olivat olemassa.

En ymmärrä miten nanorobotti voisi syntyä sattumalta ja vähitellen. Minusta evoluutiolla ei ole tiedettyä mekanismia, joka suunnittelisi ja toteuttaisi uusia nanorobotteja. Mutaatiot useimmiten vain hajottavat jo toimivia koneita.

Tiedemiehillä ei ole yhtään esimerkkiä siitä, että mutaatiot olisivat tehneet sattumalta tällaisen nanorobotin. Heillä on vain muutama esimerkki siitä, että jo olemassa olevaa nanorobottia muuttamalla on tapahtunut jokin muutos, joka rajatuissa olosuhteissa voidaan katso hyödylliseksi. 

Tulevissa blogeissa katsomme näistä muutamia esimerkkejä. Olen yleensä aina kirjoittanut noin kymmenen blogia samasta aiheesta. Valitettavasti näitä hyödyllisiä esimerkkejä ei ole niin paljon tiedossa, vaikka ihmiselläkin on miljoonia erilaisia nanorobotteja soluissaan ja sairauksia aiheuttavia mutaatioitakin tiedetään jo yli 200 000. Epäsuhta on melkoinen. Maalaisjärjen mukaan hyödyllisiä mutaatioita pitäisi olla paljon enemmän kuin haitallisia, muutenhan me emme olisi voineet kehittyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti