sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Mistä kaikki Vedenpaisumuksen vesi tuli ja mihin vesi on mennyt?

On yllättävää, että Suomessakin muutaman tunnin ukkosmyrskysade voi nostaa veden tulvimaan taloihin ja teille. Suuremmat tulvat täällä koetaan monesti lumien sulaessa. Maailmalta näemme kuvia, kun pitkään jatkuneet sateet tuovat vuorilta mutavyöryjä. Nämä kaikki aiheuttavat kuitenkin vain paikallisia tulvia.

Mitä jos Nooan aikainen tulvakin oli vain paikallinen? Katsotaan mitä tukea tälle saamme Raamatusta. 
'Silloin Jumala sanoi Nooalle: "Minä olen päättänyt tehdä lopun kaikesta lihasta, sillä maa on heidän tähtensä täynnä väkivaltaa; katso, minä hävitän heidät ynnä maan.' (KR38: 1. Moos. 6:13)
 Huomaa:
- Jumala oli päättänyt hävittää kaiken elämän maan päältä (ei merestä) ja sen lisäksi maan pinnan.
'Ja vedet nousivat nousemistaan maan päällä, niin että kaikki korkeat vuoret kaiken taivaan alla peittyivät. Viisitoista kyynärää vesi nousi vuorten yli, niin että ne peittyivät. Silloin hukkui kaikki liha, joka maan päällä liikkui: linnut, karjaeläimet, metsäeläimet ja kaikki pikkueläimet, joita maassa vilisi, sekä kaikki ihmiset. Kaikki, joiden sieramissa oli elämän hengen henkäys, kaikki, jotka elivät kuivalla maalla, kuolivat. Niin Herra hävitti kaikki olennot, jotka maan päällä olivat, niin hyvin ihmiset kuin myös karjaeläimet, matelijat ja taivaan linnut; ne hävisivät maan päältä. Ainoastaan Nooa sekä ne, jotka olivat hänen kanssansa arkissa, jäivät henkiin.' (KR38: 1. Moos. 7:19-23)
Huomaa:
- Kaikki korkeat vuoret peittyivät kaikkialla taivaan alla. (Kaksois-'kaikki' termi poistaa mahdollisuuden rajata kaikki sanan käytön Nooan kokemuspiiriin, niin kuin Raamattu toisinaan tekee yhden 'kaikki' sanan kanssa.)
- Vesi nousi 7-8 metriä yli vuorten (, jotta Arkki ei koskenut vuorten huippuihin).
- Kaikki elollinen maan päältä hukkui.
- Kahdeksan kertaa teksti sanoo 'kaikki'.

Raamattu on siis yksiselitteinen - kyseessä ei ollut paikallinen tulva. Loogisesti voidaan myös perustella, että paikallisen tulvan takia Nooan ei olisi tarvinnut arkkia rakentaa, vaan vain siirtyä johonkin muualle.

Mistä sitten tuli näin paljon vettä?
Ja sinä vuonna, jona Nooa oli kuudensadan vuoden vanha, sen toisena kuukautena, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, sinä päivänä puhkesivat kaikki suuren syvyyden lähteet, ja taivaan akkunat aukenivat. (KR38: 1. Moos. 7:11)
Vettä tuli siis niin alhaalta kuin ylhäältä.

Raamattu antaa myös ymmärtää, että Vedenpaisumusta edeltäneessä maailmassa eivät vuoret olleen yhtä korkeita kuin nykyisin. 
'Sinä peitit sen syvyyden vesillä kuin vaatteella: vuoria ylempänä seisoivat vedet. Mutta ne pakenivat sinun nuhteluasi, sinun jylinääsi ne juoksivat pakoon; vuoret kohosivat ja laaksot laskeutuivat paikkoihin, jotka sinä olit niille valmistanut. Sinä panit rajan, jonka yli vedet eivät käy eivätkä palaja peittämään maata.'(KR38: Ps. 104:6-9)
'Sinäkö synnyit ihmisistä ensimmäisenä, luotiinko sinut ennenkuin kukkulat?' (KR38: Job 15:7)
Huomaa:
- Molemmissa sanankohdissa tulee esille, että asioita tapahtui ennen kuin vuoret kohosivat.

Tämä on todennettavissa siitäkin, että korkeilta vuorilta löytyy merieläimien fossiileja. Jopa Mount Everestillä on fossiileja useiden kilometrien korkeudessa. Ne ovat siis joskus olleet merenpohjaa.


Loppuiko Nooalta happi, kun arkki oli vuoria korkeammalla? Arkki oli merenpinnan tasolla ja ilmanpaine merenpinnantasolla on aina kutakuinkin sama riippumatta kuinka korkealla merenpinta on, koska ilmanpaine johtuu 'ilmapatsaan' korkeudesta ja se on kokonaisuudessaan luonnollisesti aina merenpinnan yläpuolella. 


Kuinka paljon maapallolla on vettä nykyisin? Alla oleva kuva kertoo sen visuaalisesti selkeästi. Sitä on niin paljon, että  kaikki maa-aines uppoaa sinne hyvin. Jos maa-aines tasataan meren pohjiin, niin lopputulos on, että kaikkialla on vettä 2.7 km. Koska korkeat poimuvuoret ovat muodostuneet Vedenpaisumuksen jälkipuoliskolla mannerlaattojen liikkeiden vaikutuksesta, niin vettä on nykyisinkin ihan tarpeeksi.  


Veden määrä maan pinnalla.


Mihin Vedenpaisumuksen vedet menivät? Vedenpaisumuksen vedet ovat siis nykyisin merissä. Vedenpaisumuksessa onkin enemmän kysymys maankuoren liikkeistä kuin vedestä.


Vettä oli maan alla olevissa kammioissa muutenhan sitä ei olisi sieltä voinut tulla syvyyden lähteiden kautta kuten Raamattu sanoo. Ehkäpä maanjäristysten ansiosta maanpinnan kannattavat rakenteet pettivät. Maa siis painui ja painuminen nosti maan alta vettä pinnalle. Maa ja vesi ikään kuin vaihtoivat paikkoja. Maahan on raskaampaa kuin vesi, eli manner 'upposi' veteen, ei vesi varsinaisesti noussut, muuta kuin mantereella seisovan tarkkailijan mielestä. Maapallon koko, paino ja ympärysmitta eivät siis välttämättä muuttuneet. Samassa merenpohja nousi ja nosti vettä mantereelle myös merestä. Kaiken tämän sai aikaan mannerlaattojen nopea liike, kun maapallon tasapaino järkkyi geologisen hyperaktiivisuuden vuoksi. 




Syvyyden lähteet.

Vedenpaisumuksen loppupuolella merien pohjat laskeutuivat syvemmälle ja mantereet kohosivat. Tällöin nykyisten mannerten päältä vesi alkoi virtaamaan mereen ja maan pinta tuli näkyviin. Todennäköisesti tämä ei kuitenkaan tapahtunut siististi kerralla, vaan maan kuoren rajuista liikkeistä johtuen suuret tsunamiaallot pyyhkivät maan pintaa niin veden noustessa kuin sen laskiessakin. Tämä virtaava vesi sai aikaan sedimenttikerrosten muodostumisen samalla tapaa kuin nykyisin tapahtuu pienemmissä virtauksissa ja tsunameissa.



Maan kuoren pystysuuntaiset liikeet.

Onko näistä kaikista, mitä edellä on kerrottu, tieteellistä näyttöä? On ihan yhtä hyviä kuin nekin näytöt, mitkä selittävät sitä, miten meteoriitit ovat kantaneet kaiken tämän veden avaruudesta maahan tai miten kuu erkaantui maasta toisen taivaankappaaleen törmättyä maahan tai miten elämä syntyi meteoriitin törmättyä maahan. Ei, me pystymme vain havainnoimaan sitä, mitä on nykyisin ja sitten tekemään johtopäätöksiä sen maailmankuvan mukaan, mikä itse kullakin on. Jos et usko Jumalaan, niin tuskin uskot Raamatun kertomukseen Vedenpaisumuksestakaan, päinvastoin, luultavasti haluat kieltää sen jos mahdollista. Tällöin pitää keksiä jokin toinen tarina sille, miksi merieläinten fossiileja on korkeilla vuorilla tai valaan fossiileja kuivalla aavikolla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti