sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Kaiken teoria koki kolauksen - jälleen


Epäonnistuneet kokeet kvanttifysiikan ja kosmologian yhdistämiseksi kokivat taas kolauksen. 

Nykyaikaisen kosmologian kulmakivi on alkuräjähdys ja maailmankaikkeuden pitkä ikä. Kvanttifysiikasta saadut havainnot taas eivät tue alkuräjähdystä. Siksi on kehitetty hypoteeseja, että jotain on jäänyt havaitsematta kvanttifysiikasta. Yksi toisensa jälkeen näistä hypoteeseista on jäänyt todistamatta viime vuosina, kuten pimeä aine, gravitoni-hiukkanen ja pimeä fotoni. Osa tätä tarinaa on myös ns. kaiken teoria, joka yhdistäisi asiat niin, ettei ristiriitaa jäisi.

Tekniikan Maailma otsikoi aiheesta: "Fyysikoiden etsimä kaiken teoria sai kolauksen Salaperäisiä aksionihiukkasia ei löytynyt sieltä, missä niitä olisi pitänyt olla".

Tämä tarkoittaa, että ristiriita havaintojen ja teorioiden välillä yhä suurenee. Tieteen todistus maailman synnystä ei ole lähestymässä, vaan etääntymässä.

Tälläkin kertaa tarina on aivan sama kuin aikaisemminkin. Tutkimukset ovat entistä tarkempia, mutta mitään ei löydy:
"Tutkijat kirjoittavat tuloksensa olevan kolmesta neljään kertaan aiempia vastaavia tutkimuksia tarkempi ja jopa sata kertaa tarkempia kuin laboratoriossa suoritettavat tutkimukset."

Tämä alkaa olemaan jo surkuhupaisaa. Olen kirjannut ylös näitä tuloksia jo useita viime vuosilta. Katso lisää täältä: https://mistametulemme.blogspot.com/2019/08/hiukkasfysiikka-antaa-big-bangit.html

Kymmeniä miljardeja on käytetty näihin tutkimuksiin, mutta toivotun suuntaisia tuloksia ei tule. Ehkä hypoteesi on väärä. Ehkä maailmankaikkeudella sittenkin on tekijä, eikä se syntynytkään sattumalta, vaan yliluonnollisesti Luoja Jumalan sanalla eli tiedolla ja osaamisella.


NASA / CXC/ UNIV. OF CAMBRIDGE / C. REYNOLDS ET AL.



Viitteet:
  1. https://tekniikanmaailma.fi/fyysikoiden-etsima-kaiken-teoria-sai-kolauksen-salaperaisia-aksionihiukkasia-ei-loytynyt-sielta-missa-niita-olisi-pitanyt-olla/
  2. https://www.sciencealert.com/failure-to-find-axions-a-galaxy-cluster-is-a-major-blow-to-parts-of-string-theory
  3.  https://iopscience.iop.org/article/10.3847/1538-4357/ab6a0c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti