sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Elämän Synty - Johdanto


Elämän synty on tieteelle suuri mysteeri. Seuraavat seitsemän lyhyttä artikkelia käsittelevät elämän synnyn problematiikkaa painottaen informaation käsitettä elämässä. 


Miten elämä syntyi, alkuliemessä? - Osa 1

Alkuaineista ei ole olemassa muuta elämää kuin DNA:han pohjautuvaa biologista elämää. Kaikki on hienosäädetty näin. Elämän suunnitelma kuitenkin alkaa jo paljon ennen DNA:ta. DNA:n kyky tallentaa tietoa perustuu atomin osien, alkeishiukkasten, ominaisuuksiin - pienikin parametrin muutos niissä ja DNA, ja siten elämä,  ei toimi. 




Onko elämän synty osa evoluutiota? - Osa 2

Monet jättävät elämän synnyn pois evoluutiosta. Nähdäänkö sen olevan mahdotonta samoja luonnollisia prosesseja käyttäen, jolla evoluutiota puolustetaan? Ajatus, että mineraalit alkavat elämään, perustuu väitteeseen siitä, että elämä olisi vain materiaa + energiaa, siis kemiaa. Näiden lisäksi elämä selvästi sisältää informaatiota.

https://mistametulemme.blogspot.com/2020/02/onko-elaman-synty-osa-evoluutiota-osa-2.html



Virus - onko se osa elämää? - Osa 3

Viruksilla on tärkeä tehtävä rajoittaa bakteerien kasvua. Jos viruksia ei olisi, hukkuisimme muutamassa päivässä bakteereihin. Virukset todistavat hyvin, että bakteeria yksinkertaisemmat rakenteet eivät selviydy yksin ilman toimivaa solua - eivät nyt, eivätkä kuvitellussa alkuliemessä.

Virusten rakenne on sitä samaa suunniteltua kokonaisuutta kuin kaiken muunkin elämän rakenne. Ne koostuvat aminohapoista, joista muodostuu proteiineja. Niillä on oma RNA tai DNA, joka sisältää niiden perimän. Ne ovat hyvin monimuotoisia. Niillä ei ole kykyä kopioida omaa DNA:taan tai RNA:taan, siksi niiden sanotaan olevan ei-eläviä, mutta ne ovat samasta informaationkäsittelystä rakennettu kuin solutkin.

https://mistametulemme.blogspot.com/2020/03/koronavirus-onko-se-osa-elamaa-osa-3.html



Luonnolla ei ole kykyä synnyttää solua - Osa 4

Abiogeneesi on suomeksi elämää elottomasta  - Sanana se on itsessään ristiriitainen yhdistämällä kaksi vastakohtaa samoin kuin esimerkiksi tulikylmä. Tällaisen käsitteen keksiminen on mielikuvituksen tuotetta eikä missään mielessä havaittavaa ja tutkivaa tiedettä, vaan pelkkää tieteen filosofiaa.

Elämä on DNA-kopiointia ja tässä tietojenkäsittelyoperaatiossa tarvitaan niin luku-, vertailu- kuin kirjoituskykyä.  Tästä johtuen ei ole löydetty elämää ennen solua. Eikä sellaista elämän ekosysteemiä, jossa ei ole solua.

https://mistametulemme.blogspot.com/2020/03/luonnolla-ei-ole-kykya-synnyttaa-solua.html



Mistä kirjoitettu tieto tuli DNA:han? - osa 5

Kun tiedemiehet löysivät DNA:n he luonnollisesti tunnistivat, että tänne on koodattu jotain A, T, G ja C molekyylien järjestyksellä. He havaitsivat tietoa ja oppivat kyseisen koodin, kielen, merkityksen melko nopeasti. Salakirjoitus aukesi. Jokaisen elämän synnyn teorian pitäisi selittää, miten tällainen koodi syntyy. 

https://mistametulemme.blogspot.com/2020/03/mista-kirjoitettu-tieto-tuli-dnahan-osa.html



Elämä on ohjelmoitu ja ohjelmat eivät synny itsestään - osa 6

Biologinen elämä on ohjelmoinnin tulos, ajonaikainen koodi. Se ei ole itse itsensä alkuperä, vaan sen alku on ulkopuolella. Raamattu sanoo selkeästi, että Jumala loi kaiken Sanallaan. Tässä on kaksoismerkitys. Jeesus on Jumalan Sana ja se sana on meillä tallessa Raamatussa. Mutta Raamatun kielenkäytössä sana (logos) tarkoittaa myös tietoa. Jumala loi siis myös kaiken tiedollaan, Sanansa kautta, joten Jeesus oli siinä läheisesti mukana. Elämä perustuu tietoon, Jumalan Sanaan.

https://mistametulemme.blogspot.com/2020/03/elama-on-ohjelmoitu-ja-ohjelmat-eivat.html



Tietojenkäsittelyn periaatteet ovat universaalit - Osa 7

Maailmassa tiedetään olevan vain DNA-pohjaista elämää.  DNA kopioidaan aina proteiinikoneiden avulla. Aine itse ei kopioi itseään. Tässä prosessissa toimivat samat käsitteet kuin tietokoneen tietojenkäsittelyssä.

https://mistametulemme.blogspot.com/2020/03/tietojenkasittelyn-periaatteet-ovat.html



Lopuksi

Jotta ensimmäinen solu pystyi elämään ja jatkamaan elämää,  proteiinikoneiden piti olla jo olemassa. Alkuliemessä makaavat molekyylit eivät ala elämään itsestään. Tästä todistavat maasta ja vesistöistä löytyvät rikkoutuneiden solujen RNA-jäämät: niistä ei muodostu uutta elämää. 

Mitään DNA:ta ja solua edeltävää elämää, joka kopioituisi, ei tunneta. Yksinkertaisimmassakin bakteerisolussa tarvitaan näitä koneita satoja erilaista, jotta se voi elää ja jakautua. Jokaisessa koneessa on satoja tai tuhansia osia (aminohappoja ketjussa ja oikein laskostuneena). Tämä on yhteensä puolimiljoona tarkoin oikeaan paikkaan asetettua rakennusohjeen askelta.

Monet näistä nanokoneista eivät kestä pieniä vähittäisiä muutoksia, mutaatioita, vaan menevät toimintakyvyttömiksi. Siksi tarkkoja atomitason operaatioita ne tekevät. Jos yksikin näistä koneista menee rikki, ei solu enää jakaudu. 



Jatko-osa

Informaation olemuksesta elämässä ja elämän synnyssä olen kirjoittanut myös aikaisemmin yksityiskohtaisemmin. Nämä osin pidemmälle menevät artikkelit ovat täällä:
 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti